Αρχική Πολιτική «Απόλυτη εμμονή στον αλυτρωτισμό»

«Απόλυτη εμμονή στον αλυτρωτισμό»

Υπόμνημα-σοκ της Επιτροπής Ιστορικής Αλήθειας για τη Μακεδονία προς ΟΗΕ, Ε.Ε. και Βουλή για τις σκοπιανές βλέψεις

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Υπόμνημα-βόμβα για το Μακεδονικό έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ (κ.λπ.) αλλά και στους 300 Ελληνες βουλευτές η Επιτροπή Ιστορικής Αλήθειας για τη Μακεδονία.

Οι Αντώνιος Κουνάδης, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Απόστολος Παπασλιώτης, ε.τ. πρέσβυς, Εμμανουήλ Μεγαλοκονόμος, ε.τ. πρέσβυς, Περικλής Νεάρχου, ε.τ. πρέσβυς, Κωνσταντίνος Βάσσης, ε.τ. πρέσβυς, Αριστέα Τόλια, ομότιμη καθηγήτρια, Παναγιώτης Καραφωτιάς, τ. διευθύνων σύμβουλος του γραφείου του ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτριος Γράψας, ε.τ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, ομότιμος καθηγητής, Νικόλαος Παπαποστόλου, τ. υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, στο κείμενό τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η άρνηση της πολιτειακής και της πολιτικής ηγεσίας της FYROM, αμέσως μετά και παρά τη συμφωνία της Νέας Υόρκης και των Βρυξελλών, να προβεί στην αλλαγή των κρίσιμων διατάξεων του Συντάγματος:

α. Αποδεικνύει την απόλυτη εμμονή της στις αλυτρωτικές και επεκτατικές της βλέψεις. Οποιαδήποτε πιθανολογούμενη συγκυριακή υποχώρησή της στο θέμα αυτό προς προκείμενη/επιθυμούμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. σε καμία περίπτωση δεν κατοχυρώνει τη μη επιστροφή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στις σημερινές αλυτρωτικές και επεκτατικές της θέσεις.

β. Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η, μετά τη δεκαετή διακυβέρνηση της χώρας αυτής από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, οποιαδήποτε μία, μέχρι το 2008, ελληνική αποδοχή σύνθετης ονομασίας περιλαμβάνουσα το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -έστω και αν αυτή έγινε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας- ήταν ανεδαφική για τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Ελληνισμού και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί!» Στο κείμενό τους χτυπούν καμπανάκι ακόμη και για την περίπτωση που γίνει αποδεκτό το όνομα «Gorna Makedonija», επισημαίνοντας πως «κανείς δεν μπορεί καταρχήν να διανοηθεί ότι το μικρό κράτος GORNA MAKEDONIJA, ως Μacedonia, πια μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα, διεκδικώντας την Ελληνική Επαρχία Μακεδονία, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Εάν όμως κάποια ισχυρή οντότητα της ευρύτερης Βαλκανικής συμμαχήσει με την GORNA MAKEDONIJA-Macedonia και ερωτευθεί την ελκυστική Θεσσαλονίκη και την προς Αιγαίο έξοδο; Η απάντηση για όσους γνωρίζουν Ιστορία είναι πόλεμος».

Στο υπόμνημα τονίζουν ότι «για 500.000 σλαβικής καταγωγής πολίτες του κράτους των Σκοπίων βρίσκεται σε αναστάτωση εδώ και 25 χρόνια η Διεθνής Πολιτική σκηνή, όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί, όπου γράφονται και σβήνονται ονόματα, λαμβάνουν χώρα συνέδρια και διασκέψεις για το μέλλον της Βαλκανικής, λόγω της εμμονής των κυβερνώντων τη χώρα αυτή σε μια ψευδεπίγραφη και ανιστόρητη ονομασία; Δυστυχώς είναι σαφής ο απώτερος σκοπός της χρήσης του ονόματος Μακεδονία. Είναι η χρησιμοποίησή του ως οχήματος αλυτρωτισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που αποδέχονται σύνθετη ονομασία, αλλά αρνούνται την απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων στο Σύνταγμά τους».

Και τρεις προτάσεις για ουδέτερο όνομα

Η Επιτροπή Ιστορικής Αλήθειας για τη Μακεδονία στο υπόμνημά της προτείνει προς τον κ. Γκουτιέρες ένα ουδέτερο όνομα, ώστε να πάψει η FYROM να είναι μια διαρκής απειλή αποσταθεροποίησης, μια πυριτιδαποθήκη στα Βαλκάνια, όπως αποκαλεί τη γειτονική χώρα, και προτείνει τις ονομασίες: Δημοκρατία των Σκοπίων, Δημοκρατία της Vardarska και Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Υπ. Περιβάλλοντος: 27 ερωτήσεις – απαντήσεις για τους Δασικούς Χάρτες

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. Να διασφαλιστεί το δάσος ως...

Ταμείο Εγγυοδοσίας: 8.000 δάνεια στη διάθεση των πολύ μικρών επιχειρήσεων – Πως υποβάλλονται οι αιτήσεις

Ξεκινά άμεσα ο 3ος Κύκλος του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ειδικά στοχευμένης χρηματοδότησης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Ελληνικής...

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομία και ειδικά στην ενέργεια

Στην αποτίμηση των διμερών σχέσεων, αλλά και στην διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας, ιδίως στους τομείς της Οικονομίας και της Ενέργειας επικεντρώθηκε η συνάντηση του...

Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!