Αρχική Uncategorized Αποκλεισμός και πρόστιμο 25.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, επειδή δεν δεχτήκαμε το...

Αποκλεισμός και πρόστιμο 25.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, επειδή δεν δεχτήκαμε το όνομα ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Και ούτε θα το δεχθούμε ποτέ – Μεγάλη πρόκληση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ

Με αποκλεισμό της Εθνικής Γυναικών Κ17 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ 2017 και με πρόστιμο 25.000 ευρώτιμώρησε ο Ουκρανός φιλοσκοπιανός Παρατηρητής Viktor Konoplyasty την δίκαιη και περήφανη αποχώρηση διαμαρτυρίας της Εθνικής μας Ομάδας!
Η Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης Γυναικών Κ17 που μας έκανε υπερήφανους
 Πιο συγκεκριμένα, μετά τα χθεσινά (1-8-2017) γεγονότα της περήφανης αποχώρησης της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με τα Σκόπια, επειδή οι πλαστογράφοι χρησιμοποιούσαν επιδεικτικά το ελληνικό όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (δείτε εδώ με φωτογραφίες και βίντεο), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) – μετά και την έκθεση του απαράδεκτου παρατηρητή της Viktor Konopliesty – κάλεσε σε απολογία την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ).
 
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
  Η ΟΧΕ απέστειλε το παρακάτω Υπόμνημα στην πειθαρχική επιτροπή του τουρνουά:
 «Όπως αναφέρθηκε στην έκθεση του παρατηρητή- αντιπροσώπου της EHF, η ομάδα μας αποσύρθηκε λόγω του γεγονότος ότι οι συνοδοί και προπονητές της ομάδας της ΠΓΔΜ* φορούσαν μπλουζάκια με το όνομα ‘’Macedonia’’ και όχι με το επίσημο όνομα (FYROM)* με το οποίο καταχωρήθηκε η χώρα στην EHF.
 
 Το ντύσιμο/ρουχισμός των στελεχών/επισήμων στον πάγκο καλύπτεται από τους κανόνες του παιχνιδιού της IHF, όπουπροβλέπεται ότι πρέπει να φορούν πανομοιότυπα ρούχα. Γι’ αυτό τα ρούχα των στελεχών/επισήμων της ομάδας είναι μέρος του επίσημου παιχνιδιού.
 
 Τον Ιούλιο του 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της EHF εξέδωσε απόφαση σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ*. Στην απόφαση αυτή αναφέρθηκε σαφώς ότι ηΕνδιάμεση Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ*, η οποία επικυρώνεται από τον ΟΗΕ θα εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες Εθνικών ομάδων και συλλόγων της EHF. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση οι ομάδες της ΠΓΔΜ* δεν μπορούν να εμφανιστούν, έχοντας στα ρούχα τους το όνομα ’’Macedonia’’, αλλά μόνο το όνομα FYROM* ή το MKD* (three letter code) της ΔΟΕ»
 
  Η ελληνική ομάδα ζήτησε από τον παρατηρητή του αγώνα να εφαρμόσει την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHFΔυστυχώς, δεν το έπραξε και στην πραγματικότητα ανάγκασε την ομάδα μας να αποχωρήσει καθώς δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση.
 
  Η EHF θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον κ. Konopliasty για την απόφαση της σχετικά με το θέμα αυτό και να δώσει εντολή στους συνοδούς και προπονητές της ΠΓΔΜ* να αλλάξουν ρούχα. Θεωρούμε ότι δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις αποφάσεις του EHF και ενήργησε ενάντια στο διεθνές δίκαιο.
 
  Ζητάμε:
1. Να μην υπάρξει τιμωρία για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.
2. Το κλείσιμο του αγώνα με 10-0 υπέρ της ελληνικής εθνικής ομάδας, επειδή η ΠΓΔΜ* παραβίασε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της EHF και το διεθνές δίκαιο.
3. Την τιμωρία της ομοσπονδίας και της ομάδας της ΠΓΔΜ*
4. Την τιμωρία του αντιπροσώπου και παρατηρητή της EHF κ. Konopliasty, λόγω της ελλιπής εκτέλεσης των καθηκόντων του και της άγνοιας των αποφάσεων της EHF
  Όσον αφορά τα σχόλια της έκθεσης του κ. Konopliesty, διατηρούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για περαιτέρω ενέργειες, καθώς είναι αναληθή και αποσκοπούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόφαση της Επιτροπής προς την Εθνική μας ομάδα».
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Η πειθαρχική τριμελής επιτροπή του τουρνουά που σημειωτέον διεξάγεται στα Σκόπια, συνεδρίασε άμεσα υπό την προεδρεία του ανθέλληνα αντιπροσώπου της και παρατηρητή Ουκρανού Viktor Konopliesty και χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αλλά και χωρίς να λάβει υπόψη της τις θέσεις της ΟΧΕεπέβαλε στην Ομοσπονδία τις ανώτερες και αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται στον πειθαρχικό κανονισμό (το πρόστιμο κυμαίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις από 3.750 έως 25.000 ευρώ). Δηλαδή αποκλεισμό της Εθνικής από το τουρνουά και πρόστιμο 25.000 ευρώ!
  Συγκεκριμένα η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής -η οποία κοινοποιήθηκε στην ΟΧΕ το πρωί της Τετάρτης 2 Αυγούστου- έχει ως εξής:
Η Εθνική Ελλάδος αποβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ17.
 
Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι 0-10 σκορ και 0-2 πόντους υπέρ της ΠΓΔΜ*.
 
Η Ελληνική Ομοσπονδία θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ εντός δύο μηνών από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης.
 
Κάθε προσφυγή κατά της απόφασης αυτής δεν θα έχει ανασταλτικό αποτελέσματα
 
Σύμφωνα με το άρθρο 33.14 των Κανονισμών της EHF, η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να προσβάλει την παρούσα απόφαση. Η προσφυγή κατατίθεται γραπτώς το αργότερο έως τις 2 Αυγούστου 2017, ώρα 20:00 τοπική ώρα. Η αγωγή πρέπει να υποβληθεί με το ποσό των € 1.000. Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, το ποσό της προσφυγής θα επιστραφεί».
ΜΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΕΡΟΕΣ
 
  Απόρροια αυτής της εχθρικής απόφασης, ήταν να μην μας αφήσουν να παίξουμε εναντίον των νήσων Φερόες στον σημερινό αγώνα στις 3.00 το μεσημέρι, να μας μηδενίσουν και να τον κατακυρώσουν με 10-0 υπέρ των Νησιών…
 
   Φυσικά η θαρραλέα Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) θα ασκήσει έφεση στην παραπάνω εχθρική απόφαση!
   Και σε κάθε περίπτωση, κανένας αποκλεισμός και κανένα πρόστιμο, δεν συγκρίνεται με την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και τα δίκαια της Ελλάδος! 
   Αυτό ας γίνει ένα μεγάλο κίνητρο, ένα εθνικό πείσμα, για να κερδίζουν οι Εθνικές μας Ομάδες Κύπελλα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, “τρίβοντάς τα στη μούρη” των Σκοπιανών παραχαρακτών και των “βαρβάρων” φίλων τους!
 
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (EHF)
  Τα πράγματα φυσικά και είναι πολύ βαθύτερα, καθώς πίσω από τις εχθρικές αποφάσεις και ποινές κατά της Ελλάδας, υπάρχει πάντα μια σκοπιμότητα, όπως αποδεικνύει σήμερα το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού.
  Συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF)τα Σκόπια και το τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κ17 που διεξάγεται στο κρατίδιο των πλαστογράφων, ονομάζονται προκλητικότατα και φαρδιά – πλατιάMACEDONIA“!
  Επομένως όχι μόνο η γενναία ΟΧΕ, αλλά και το ίδιο το ΥΠΕΞ πρέπει πλέον να κινηθεί για να πάρουν αυτοί οι αμαθείς Ευρωπαίοι και Ουκρανοί το μάθημά τους, αξιώνοντας όχι μόνο την διόρθωση, αλλά και την επίσημη και δημόσια συγνώμη τους!
 
  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εγκατάλειψη της Αμφίπολης και της συνεχούς διεθνούς προβολής των μοναδικών ευρημάτων της, μας στοιχίζει τελικά πολύ ακριβά… Ας το κατανοήσει αυτό η Κυβέρνηση, ας ενηλικιωθεί επιτέλους ο Τσίπρας και ας ανασκουμπωθεί το Υπουργείο Ελληνικού – και όχι Κομματικού – Πολιτισμού…)
_________________________________________________________________________________
Το Μακεδονικό Κόμμα  δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια ούτε σαν “FYRO”M””, διότι η “προσωρινή” αυτή Ονομασία εμπεριέχει τον ελληνικό όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  – Δείτε εδώ το άθλιο παρασκήνιο της ονομασίας “FYRO”M””, την οποία επέβαλαν όχι οι ξένοι, αλλά κάποιοι δυστυχώς από την τότε Κυβέρνηση στην Αθήνα: http://www.noiazomai.net/chrisspirou.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Σκιάθος: Στην ακτή «Μάραθα» ο σεΐχης του Κατάρ με το περίφημο «Al Mirqab»

Στην αγαπημένη του Σκιάθο, για άλλη μία φορά, έφθασε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του Εμιράτου Χαμάντ...

Κοιμόταν η Καρολάιν λίγα λεπτά πριν δολοφονηθεί, σύμφωνα με την Ιατροδικαστή

Απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του φαίνεται να δίνει η κατάθεση της ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία...

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα και τις «συμβουλές» στον συζυγοκτόνο

Υπό ποινικό έλεγχο, πλην του διοικητικού που ξεκίνησε χθες με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, τίθεται ο αστυνομικός, συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις...

«Λευκές περιοχές»: Αιτήσεις έως 15 Ιουλίου για δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη

Από τις δυο κιόλας πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», 2.593 πολίτες υπέβαλαν αίτηση ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!