Αναφορές ως επί τον πλείστον από την κρίσιμη περίοδο του 2015 και έπειτα.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αλλάζουν πολλά από τα οποία ξέραμε μέχρι σήμερα για τα “παρασκήνια” πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών, έρχονται με τη νέα συνέντευξη του πρώην Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα μίλησε στην εφημερίδα FAS για την στάση απέναντι στους Έλληνες, τα αιτήματα των δανειστών και την….”περήφανη διαπραγμάτευση” με την νέα κυβέρνηση του 2015.

“Δεν διατάξαμε ποτέ τους Έλληνες να κόψουν τις συντάξεις”, ήταν η πρώτη “βόμβα” του πρώην Γερμανού ΥΠΟΙΚ συνεχίζοντας:

“Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας”.

Άλλη μία ηχηρή δήλωση του πρώην ΥΠΟΙΚ αφορούσε την είσοδο της Ελλάδας στην διεθνή επιτήρηση επί Γιώργου Παπανδρέου, απαντώντας στο ερώτημα περί Grexit:

“Σκέφτηκα τη λύση ενός Grexit αρκετά νωρίς και αυτό επειδή οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες”.

Μιλώντας για τον Τσίπρα και την…πολιτική του μετάλλαξη σε “μνημονιακό”, ο Β.Σόιμπλε αρκέστηκε περισσότερο σε μία εξιστόρηση των γεγονότων του 2015:

“Τελικά ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας. Ο οποίος αποδέχθηκε τότε το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους. Το θυμάμαι καλά: είχε έρθει ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ, σε αυτό το γραφείο που μιλάμε κι εμείς.

Ο Τσίπρας εξήγειλε έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς όρους. Και τότε του απάντησα: Δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ να χάσετε τις εκλογές. Αυτή την υπόσχεση δεν θα καταφέρετε να την τηρήσετε. Κι έτσι έγινε. Όταν στην Ελλάδα οι τράπεζες ήταν κλειστές και τα ΑΤΜ δεν έβγαζαν χαρτονομίσματα, αναγκάστηκε να το αποδεχθεί και, ορθώς, να εκμαιεύσει εντολή για αλλαγή πολιτικής μέσω νέων εκλογών”.

Μεταξύ άλλων ο άλλοτε τσάρος της γερμανικής οικονομίας υποστήριξε πως κανείς δεν παίρνει σήμερα στα σοβαρά τον πρώην ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκη, ένα από τα πρόσωπα-“κλειδιά” στην κρίσιμη περίοδο του 2015.

“Εκτός από μερικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη. Έχει ήδη διηγηθεί τα πάντα. Και τα αντίθετά τους, επίσης. Και δεν ωφέλησε την ίδια του τη χώρα”.

ΠΗΓΗ