Αρχική Οικονομία ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «θηρίο» ήρθε στην Ελλάδα και αρπάζει τα πάντα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «θηρίο» ήρθε στην Ελλάδα και αρπάζει τα πάντα

Δεν είχε προηγούμενο αυτό που συμβαίνει

Την ώρα που το Κράτος κλέβει τους πολίτες μέσω των υπέρογκων φόρων και των ληστρικών λογαριασμών χρησιμοποιεί την βοήθεια της τεχνολογίας, προκειμένου να συγκεντρώσει έσοδα στα κρατικά ταμεία, αρπάζοντας ακόμα περισσότερα χρήματα.

Έτσι ένα νέο πλήρες πληροφοριακό σύστημα-θηρίο που θα ελέγχει όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου, θα προχωρά σε αυτόματες κατασχέσεις χρημάτων και συμψηφισμούς χρεών με επιστροφές, θα μπορεί να παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου και να ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης ακόμα και περιουσίας.

Η… Ανεξάρτητη (δηλαδή ανεξέλεγκτη) Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκήρυξε μάλιστα διαγωνισμό για ένα το νέο αυτοματοποιημένο πληροφοριακό σύστημα με τον τίτλο “Αυτοματοποίηση και Κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών”.

Όπως μεταδίδεται, το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα μπορεί να προχωρά σε συμψηφισμούς αλλά και να ενεργοποιεί – μετά από απόφαση της φορολογικής διοίκησης – τις διαδικασίες εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και να παρέχει πλήρη εικόνα για το σύνολο των οφειλών των φορολογούμενων.

Έτσι, θα γίνεται πλέον αυτόματος συμψηφισμός των χρεών των φορολογουμένων προς την εφορίας και της εφορίας προς τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την προκήρυξη “ο συμψηφισμός θα ενεργείται αυτοματοποιημένα είτε για μεμονωμένες περιπτώσεις οφειλών με απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου ή άλλων φορέων είτε για ομάδα οφειλών η οποία θα προσδιορίζεται παραμετρικά με κριτήρια επιλογής.

Επιπλέον, εφεξής θα γνωρίζει μεν και ο φορολογούμενος τι του χρωστά το Δημόσιο (το οποίο δεν επιστρέφει σχεδόν ποτέ) αλλά κυρίως το Δημόσιο τι του χρωστά ο φορολογούμενος και θα τα αρπάζει από ένα σημείο και μετά, καθώς όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατάσχεσης, θα διενεργούνται ταχύτερα.

Με χαρακτηριστικά του σούπερ Μεγάλου Αδελφού, το νέο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης οφειλών θα πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις ακόλουθες εφαρμογές – υποσυστήματα:

  1. Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οφειλέτη και οφειλών
  2. Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών και ρυθμίσεων
  3. Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων
  4. Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης
  5. Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών
  6. Εφαρμογή εκτυπώσεων και αναφορών

Have a nice day!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ξανανοίγει ο φάκελος των «θαλασσοδανείων» σε κόμματα και ΜΜΕ

Ξανανοίγει ο φάκελος των «θαλασσοδανείων» σε κόμματα, media και μεγαλοεπιχειρηματίες, που δόθηκαν μέχρι το 2015 με σκανδαλώδεις όρους και καθ' υπέρβαση τραπεζικών κανόνων. Τα...

Τέλειωσε το πάρτι στο χρηματιστήριο, -4% οι τραπεζικές μετοχές

Μετά την ψεύτικη ευφορία που προκάλεσαν οι ενορχηστρωμένες εκθέσεις διεθνών οίκων για τις "λαμπρές προοπτικές" του ΧΑ και το "επερχόμενο νέο ράλι", η αγορά...

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε μια επιστολή για τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε μια επιστολή στον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

«Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει – Δεν ξέρω πότε θα τελειώσει όλο αυτό»

Για τον εμβολιασμό, τις μεταλλάξεις, αλλά και τα παρατεταμένα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στη χώρα μας μίλησε σε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο ‘COVID-19...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!