Αρχική Πολιτική Αποκάλυψη Ελεύθερου Τύπου: Τα sms της μακάβριας προπαγάνδας της κυβέρνησης για την...

Αποκάλυψη Ελεύθερου Τύπου: Τα sms της μακάβριας προπαγάνδας της κυβέρνησης για την πυρκαγιά

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Eνα κείμενο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ -αποκλειστικά για εσωτερική χρήση- αποκαλύπτει ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, η πραγματική ανησυχία και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους στο Μάτι. Το κείμενο φέρνει σήμερα στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Το sms έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε μία πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι κακό μία κυβέρνηση να δίνει κάποιες οδηγίες στα στελέχη της για το τι θα λένε όταν εκτίθενται στα ΜΜΕ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε μία δεύτερη ανάγνωση η αποκάλυψη ενός sms που «έφυγε» από το Μαξίμου προς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχει μεν τη σημασία της, αλλά ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο.

Επί της ουσίας, όμως, πρόκειται για τα «αποκαλυπτήρια» της κεντρικής αντίληψης, της προσωπικής και πολιτικής στάσης βασικών προσώπων του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού διότι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σαν και αυτό δεν διακινείται χωρίς την έγκρισή του.

Μέσα από την ανάγνωσή του μπορεί κανείς να αντιληφθεί διάφορα πράγματα: Από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο των κυβερνητικών φερέφωνων μετέδιδαν με τόση σιγουριά την απομάκρυνση Τόσκα από τη θέση του αλλά και «έπαιζαν» «καρατομήσεις αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, τις επόμενες ώρες», μέχρι τι πραγματικά συζητούσαν και τι προετοίμαζαν στα «άδυτα του Μαξίμου», τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορούσε -και ακόμα κατηγορεί- την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα, για επικοινωνιακό παιχνίδι με τους νεκρούς πάνω στις στάχτες κ.λπ.

Ακόμα, αντιλαμβάνεται κανείς πώς λειτουργεί ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός, καθώς φράσεις, όπως «επιχείρηση μπουλντόζα» και «τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς», που είδαμε σε τίτλους εφημερίδων, sites, σε λογαριασμούς social media κ.λπ. εκείνες τις ώρες και ημέρες, είχαν -όπως αποδεικνύεται- μία και μόνη αφετηρία.
Οι οδηγίες μοιράστηκαν όταν ήδη το Μαξίμου είχε αποφασίσει να αναστείλει, με εσωτερικές ειδοποιήσεις, την απαγόρευση στα στελέχη του να εμφανίζονται σε συζητήσεις στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.
Κάποιες από αυτές, όπως το ότι η κατάσταση εξομαλύνεται σε αντίθεση με τα όσα λένε τα ΜΜΕ, ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής ή ακόμα ότι «η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη», χαρακτηρίζονται εντός ορίου, ως αναμενόμενες, όπως θα έλεγε κανείς στις συνθήκες της έντασης που επικρατούσαν στη δημόσια συζήτηση.
Αλλά… «όλοι είναι απέναντί μας, η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων και μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει»; Γνωρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Θεοδωράκης ότι κυκλοφορούν non paper εσωτερικής διακίνησης στην κυβέρνηση με αυτή τη γραμμή;

«Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της» και το «οι εκλογές δεν έχουν χαθεί, μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι», όπως και το ότι «θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις», που πλέον αποτελεί βασική διαρροή στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι την ώρα της εθνικής θλίψης και του πένθους, το Μαξίμου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο άγχος την επόμενη ημέρα.
Οσο για το «αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί», διαβάσαμε προχθές και χθες τις ανακοινώσεις του Μαξίμου, του Παύλου Πολάκη και πριν του Αντώνη Μπαλωμενάκη, που είναι και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και καταλάβαμε. Μήπως είναι δα μυστικό ότι οι έρευνες που αφορούν σε περιπτώσεις με οσμή σκανδάλου (σ.σ.: και καλώς γίνονται, αν είναι για να οδηγήσουν στην κάθαρση και όχι σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και κόλπα) περνούν πρώτα από την «κεντρική διαχείριση;».

Η ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ιδού λοιπόν το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Αυγούστου:

  • Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Βόρεια Μακεδονία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Κοβάτσεφσκι

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή έλαβε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η κυβέρνηση του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Ειδικότερα, 62 βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, 46 την καταψήφισαν, ενώ 12 απείχαν από την ψηφοφορία. Η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας αριθμεί στο σύνολό της 120 έδρες. Το νέο υπουργικό συμβούλιο αριθμεί 21 μέλη. Δώδεκα προέρχονται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), του οποίου ηγείται ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, έξι από το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη χώρα, το DUI του Αλί Αχμέτι, τρία από το έτερο αλβανικό κόμμα στη νέα κυβέρνηση, την

NielsenIQ: Ανάπτυξη 1,3% παρουσίασε το λιανεμπόριο τροφίμων το 2021 – Μεγάλες αυξήσεις σε τρόφιμα και ποτά – Βουτιά στα αντισηπτικά

Θετικά σε αξία στο 1,3%, έκλεισε το 2021 το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, εξαιρούμενων των νησιών). Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας NielsenIQ τα ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά (FMCGs) στο σύνολό τους παρουσιάζουν σχετικά πιο μετριοπαθή τάση, στο 0,7%, πολύ κοντά στην εκτίμηση που είχε κάνει η NielsenIQ στις αρχές της χρονιάς. Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων,  τα τρόφιμα και ποτά είναι η μοναδική μεγάλη κατηγορία, που παρουσίασε θετική τ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά. Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1955-1960) με τον Γιάννη Μόραλη. Λίγο μετά την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1960, γκαλε

Κορωνοϊός: 10.783 νέα κρούσματα και 95 θάνατοι – Στους 680 οι διασωληνωμένοι

Σε 10.783 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 95 θάνατοι,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!