Αρχική Υγεία Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσουν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δηµοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Οµοσπονδία Εργαζοµένων στα ∆ηµόσια Νοσοκοµεία (ΠΟΕ∆ΗΝ) έχει προκηρύξει για σήµερα παναττική στάση εργασίας (8:00 – 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκοµεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγµατοποιηθεί πορεία των εργαζοµένων στα δηµόσια νοσοκοµεία µε αφετηρία στις 8 το πρωί τα νοσοκοµεία Παίδων στου Γουδή και µέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστηµίου θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

«Οι εργαζόµενοι στη ∆ηµόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν µε την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσµενών υπηρεσιών και µισθολογικών µεταβολών, χωρίς να λαµβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕ∆ΗΝ υποστηρίζει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάµενοι οργανικών µονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν να συµµετάσχουν στην αξιολόγηση για το προσωπικό των δηµοσίων υπηρεσιών.

Στάση εργασίας (9:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραµµατίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκοµείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙ- ΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις µόνιµου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηµατοδότησης για την Υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ανχελ Γκουρία: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021

Παρά το έντονο κλίμα της αβεβαιότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία, έκανε λόγο για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5,6% το 2021, μιλώντας στο...

Χαρδαλιάς: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά – Τι ισχύει για τους τουρίστες από το εξωτερικό

Στην απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, αλλά και στην άρση των περιορισμών εισόδου στη χώρα εστίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της...

Ρέγκλινγκ – Σταϊκούρας: Κοινή έκκληση για στήριξη των μεταρρυθμίσεων

Την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας συζήτησαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των εργασιών...

ΟΑΕΔ-Cisco: Τετραπλασιάζουν τις θέσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια

Την αύξηση των θέσεων ωφελουμένων έως 3.000 και επιλαχόντων έως 1.000 αποφάσισαν ΟΑΕΔ και Cisco, μετά την υπερκάλυψη των 1.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια, για τις οποίες...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!