Αρχική Κοινωνία Απελεύθερος: Λάθος σήμα στέλνει ο νέος πτωχευτικός

Απελεύθερος: Λάθος σήμα στέλνει ο νέος πτωχευτικός

Η επιμονή της κυβέρνησης στην εισαγωγή δίμηνης διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού, πριν την ταχεία πτώχευση επιχείρησης ή ιδιώτη, την οποία προβλέπει ο νέος πτωχευτικός «θολώνει» τη λογική του -σωστού- εγχειρήματος.

Οι τράπεζες, δικαίως, αντέδρασαν, υπενθυμίζοντας στο ΥΠΟΙΚ ότι στο 90% και πλέον των περιπτώσεων, οι οποίες προσέφυγαν, τα προηγούμενα χρόνια, στον εξωδικαστικό, η αίτηση υποβλήθηκε από την ίδια την επιχείρηση για να κερδίσει χρόνο και η διαδικασία απέβη άκαρπη, καθώς δεν υπήρχαν προϋποθέσεις βιώσιμης ρύθμισης. Τρανταχτή, πρόσφατη, περίπτωση η Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα.

Η πρόθεση, δε, της κυβέρνησης να επιδοτεί τη δόση όσων καταλήξουν σε εξωδικαστική ρύθμιση και πληρούν τα κριτήρια του οικονομικά ευάλωτου, όπως θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς, ενδέχεται να λειτουργήσει ως νέος νόμος Κατσέλη, φρακάροντας με χιλιάδες αιτήσεις την πλατφόρμα του εξωδικαστικού και οδηγώντας σε πολύμηνες παρατάσεις.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο οι τράπεζες εισηγούνται να θεσπιστούν αυτοματοποιημένα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να πληρούνται για να ξεκινά η διαδικασία εξωδικαστικού. Στόχος να κόβονται εξ αρχής όσες περιπτώσεις δεν κρίνονται ικανές για βιώσιμη ρύθμιση.

Στη περίπτωση που δεν μπουν αυστηρά κριτήρια, όχι μόνο φαλκιδεύεται το μήνυμα της δεύτερης ευκαιρίας, αλλά απειλείται το πνεύμα του νέου πτωχευτικού, που έγκειται στην ταχεία και απλοποιημένη διαδικασία πτώχευσης για αυτούς που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν.

Frigoglass: Η σύμβαση του νέου ομολογιακού, που διέθεσε σε διεθνείς επενδυτές, στις 12 Φεβρουαρίου 2020, η εισηγμένη, περιορίζει τη δυνατότητά της να αντλήσει περαιτέρω δανεισμό, ενώ ενέχει όρους ως προς την καταβολή μερισμάτων, επαναγορά μετοχών και τη διενέργεια κάποιων επενδύσεων.

Εννοείται ότι προβλέπεται ενεργοποίηση καταγγελίας, εφόσον υπάρξει πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων ή απόφαση συγχώνευσης/ενοποίησης ή έστω σημαντικών συναλλαγών με συνδεδεμένα μέρη.

Κάθε μία από τις δεσμεύσεις υπόκειται σε ορισμένες σημαντικές εξαιρέσεις και προϋποθέ-σεις.

Frigoglass II: Οι ομολογίες έχουν προνομιακή εξασφάλιση επί ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της Frigoglass και των εγγυητριών θυγατρικών της. Το δε επιτόκιο ανέρχεται στο 6,875%.

Στην Ελλάδα, από την άλλη, οι τράπεζες ως κύριοι συντονιστές σπρώχνουν στους πελάτες τους ανεξασφάλιστες εκδόσεις, με χαμηλό επιτόκιο, και soft περιοριστικούς όρους.

Ιασώ: H τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 2 Σεπτεμβρίου θα κληθεί να εγκρίνει τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2019, συνολικού ποσού 1.221.567,54 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,01 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου.

Το καθαρό ποσό ανέρχεται σε 0,0095 ευρώ ανά μετοχή θα προσαυξηθεί δε από το μη συνυπολογισμό των 206 χιλ. ιδίων μετοχών.

Ιασώ ΙΙ: Οι μέτοχοι θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το Δ.Σ, προκειμένου να θεσπίσει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε διευθυντικά στελέχη και εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

Τέλος, στα θέματα η τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών, με τη θέσπιση bonuses. Το ύψος τους θα καθορίζεται με απόφαση του ΔΣ και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το 30% των ετήσιων σταθερών αποδοχών.

Quiz: Μια σημαντική συνεργασία «ψήνεται» στον κλάδο της Ενέργειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία στην Αττική – Με απόφαση της Περιφέρειας

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να υποχωρεί σταδιακά από τη χώρα, ωστόσο οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός που έχει αφήσει πίσω της δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των...

Στην κατάψυξη η χώρα -Κάτω από τους -10 βαθμούς το πρωί-Ρεκόρ το -18,1 στη Φθιώτιδα

Πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι...

ΣΥΡΙΖΑ: Αν παραιτήσει ο κ. Μητσοτάκης όσους ευθύνονται θα μείνει χωρίς υπουργικό συμβούλιο

«Μετά από δύο ημέρες silver alert για τον κ. Μητσοτάκη για το χάος που δημιούργησε το επιτελικό του κράτος, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το ελάχιστο που θα περίμεναν οι πολίτες είναι να σταματήσει να κρύβει τις ευθύνες του πίσω από επιθέσεις σε άλλους, μέχρι και στους πολίτες, και να ζητήσει τις παραιτήσεις» υπουργών, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του. Ειδικότερα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, παραίτηση του κ. Οικονόμου «που έφτασε να τα βάλει μέχρι και με τους μετεωρολόγους για να δικαιολογήσει το μπάχαλο». Του κ. Στυλιανίδη, «της χρυσής μεταγραφής που

Εμβολιασμός και μόλυνση από κορωνοϊό – με οποιαδήποτε σειρά – παρέχει «σούπερ» ανοσία

Είτε κάποιος αρρωστήσει με Covid-19 μετά τον εμβολιασμό του, είτε πρώτα αρρωστήσει από κορονοϊό και μετά εμβολιαστεί, ο συνδυασμός αυτός - με οποιαδήποτε χρονική σειρά - παρέχει εξίσου ισχυρή ανοσιακή προστασία έναντι μιας μελλοντικής λοίμωξης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι το «δίδυμο» εμβολιασμού-μόλυνσης παρέχει μια μορφή υβριδικής «σούπερ» ανοσίας που είναι δέκα φορές πιο ισχυρή από τον σκέτο εμβολιασμό. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!