Αρχική Υγεία Απαραίτητο το πρωινό για την υγεία της καρδιάς

Απαραίτητο το πρωινό για την υγεία της καρδιάς

Αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή την καρδιά σας, πρέπει να πάψετε να παραλείπετε το πρωινό γεύμα και να προγραμματίζετε προσεκτικά τι και πόσο συχνά θα τρώτε, αναφέρει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ).

Η AHAδημοσιεύει στην επιθεώρηση Circulation, επιστημονική δήλωση (scientific statement) για τον προγραμματισμό των γευμάτων και τις επιπτώσεις του στην καρδιαγγειακή υγεία, στην οποία αναφέρει πως το πότε και πόσο συχνά τρώμε επηρεάζει τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα νοσήματα της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Στο άρθρο που υπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής Παχυσαρκίας της ΑΗΑ, οι επιστήμονες εξηγούν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση πρωινού και τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου.

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε καθημερινά πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυξημένη χοληστερόλη και υπέρταση, ενώ αντιθέτως όσοι το παραλείπουν είναι πιθανότερο να πάσχουν από παχυσαρκία, να έχουν ανεπαρκή διατροφή και να αναπτύξουν διαταραγμένο μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου) ή διαβήτη, γράφουν.

«Ο προγραμματισμός των γευμάτων μπορεί να επηρεάσει την υγεία εξαιτίας του αντίκτυπου που έχει στο βιολογικό ρολόι του οργανισμού», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής δρ Μαρί-Πιερ Σαίντ Όντζ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της πόλης της Νέας Υόρκης.

«Πειράματα σε ζώα έδειξαν πως όταν λαμβάνουμε τροφή σε ώρες που ο οργανισμός κανονικά θα έπρεπε να είναι αδρανής, όπως τη νύχτα, ξαναρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι με τρόπο που αλλάζει τον μεταβολισμό των τροφίμων, με συνέπεια μεγαλύτερη αύξηση του σωματικού βάρους, αντοχή στην ινσουλίνη και φλεγμονή».

Σύμφωνα με την δήλωση της ΑΗΑ, ο προγραμματισμός και η συχνότητα των γευμάτων σχετίζονται επίσης με την υπέρταση και με την αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα.

Η εταιρεία τονίζει ακόμα ότι παρότι έχει σημασία η ακολούθηση μιας υγιεινής διατροφής, με άφθονα φυτικής προελεύσεως και μη επεξεργασμένα τρόφιμα και λίγο κόκκινο κρέας, ζάχαρη και αλάτι, μόνο αυτή δεν αρκεί για την διαφύλαξη της υγείας.

«Ο προσεκτικός σχεδιασμός τόσο του τι θα φάμε όσο και πότε, μπορεί να καταπολεμήσει και την κατανάλωση φαγητού για συναισθηματικούς λόγους, η οποία ωθεί πολλούς ανθρώπους στην κατανάλωση πολλών θερμίδων από τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική αξία», πρόσθεσε η δρ Σαιντ Όνζε.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

An Update On Practical Examples Of Literary Analysis Essay Solutions

This article was co-authored by Stephanie Wong Ken, MFA Stephanie Wong Ken is a author primarily based in Canada. There's a problem: your professors...

You will both become more pleased if you discover a right occasion that actually works both for of we.

You will both become more pleased if you discover a right occasion that actually works both for of we. Item custom Nate Vandervis of app...

Self-help Guide To Meet Thai Chicks In Thailand. In a word, It demonstrates simple tips to meet/date/hook with Thai models

Self-help Guide To Meet Thai Chicks In Thailand. In a word, It demonstrates simple tips to meet/date/hook with Thai models If you'd like to encounter...

Πάτρα – Αποσωληνώθηκε με επιτυχία ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Πάτρα για τον μικρό Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ την προηγούμενη Κυριακή. Οι γιατροί τον απωσωλήνωσαν με...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!