Αρχική Uncategorized Απίστευτο: Η ΔΕΗ δίνει σε σύμβουλο 12.000.000 ευρώ για να κυνηγήσει όσους...

Απίστευτο: Η ΔΕΗ δίνει σε σύμβουλο 12.000.000 ευρώ για να κυνηγήσει όσους της χρωστούν !!!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ…
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Τη διαδικασία ανάδειξης συμβούλου που θα αναλάβει την εξυγίανση του πελατολογίου της, αλλά και την τιτλοποίηση οφειλών, ξεκινά η ΔΕΗ, προκειμένου να διαχειριστεί τα μεγάλα φέσια των καταναλωτών που ξεπερνούν πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ. Ο σχετικός διαγωνισμός ύψους 12 εκατ. ευρώ προβλέπεται να αναδείξει ανάδοχο έως τις 26 Ιουνίου, χρονοδιάγραμμα που επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεσες λύσεις που έχουν επισημανθεί και από τους δανειστές και έχουν ενταχθεί ως πρόβλεψη και στο νέο μνημόνιο. Η Επιχείρηση εξακολουθεί να σηκώνει μεγάλα βάρη από τις ανείσπρακτες οφειλές, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει με τις εκπτώσεις 15% σε όσους χρήστες εξοφλήσουν το λογαριασμό τους πριν την προτεινόμενη ημερομηνία πληρωμής.

Το έργο του αναδόχου περιλαμβάνει πέντε φάσεις καθώς προβλέπει την εκπόνηση αναλυτικού πλάνου υλοποίησης υπηρεσιών (Φάση 1), την ανάπτυξη στρατηγικής διαχείρισης οφειλών και καθορισμό συστηματικών δράσεων διαχείρισής τους (Φάση 2), την μελέτη για εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης-τιτλοποίησης απαιτήσεων (Φάση 3), τον σχεδιασμό πλαισίου υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων. Επιπλέον την υποστήριξη υλοποίησης του έργου (Φάση 4) και την ανάληψη της διαχείρισης επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές (Φάση 5).

Την πρόσληψη συμβούλου είχε ανακοινώσει προ διμήνου στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος είχε δώσει και αναλυτικά στοιχεία για την ανεξέλεγκτη πορεία των απλήρωτων λογαριασμών. Μέχρι τότε, τα ληξιπρόθεσμα χρέη είχαν εκτιναχθεί στα 2,6 δισ. ευρώ, 900 εκατ. ευρώ παραπάνω από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2015, από τα οποία 800 εκατ. ευρώ έχουν μπει σε διακανονισμό. Αρχικά, το σχέδιο προέβλεπε την ανάθεση της είσπραξης σε εισπρακτικές εταιρείες, πλάνο όμως που εγκαταλήφθηκε γρήγορα λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε.

Σύμφωνα με την προκήρυξη κριτήριο ανάθεσης του έργου είναι η πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά, «η οποία προσδιορίζεται βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, για την ανάδειξη Αναδόχου για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της ΔΕΗ Α.Ε. στην αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης (option), να μεταβάλλει τον συνολικό προϋπολογισμένο συμβατικό τίμημα, σε ποσοστό ως προς την αύξηση +50% και ως προς τη μείωση σε ποσοστό μέχρι –30% βάσει των πραγματικών αναγκών της, είτε εντός της προθεσμίας σύναψης διακανονισμών είτε με ανάλογη μεταβολή της, χωρίς ο ανάδοχος να έχει το δικαίωμα να ζητήσει αύξηση των τιμών μονάδας της αμοιβής του ή να εγείρει άλλες απαιτήσεις.

πηγη: protothema.gr
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Προϋπολογισμός: Καλύτερη του αναμενόμενου η εικόνα των εσόδων το Μάιο – Στα 8,16 δισ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα

Πρωτογενές έλλειμμα 8,167 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος 2021) από 7,169 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος, σύμφωνα με τα επίσημα...

EY: Η Generation Z είναι αισιόδοξη για το μέλλον της, παρά την πανδημία

Πρόσφατη έρευνα σε περισσότερους από 6.000 ενεργούς και πρώην συμμετέχοντες σε εκπαιδευτικά προγράμματα του JA Worldwide, από 17 χώρες, αποκαλύπτει ότι οι νέοι 16-25...

ΕΕ-ΗΠΑ: Πλησιάζει η ανακωχή στη διαμάχη Βρυξελλών-Ουάσινγκτον για τις επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα πενταετή αναστολή των δασμών στη 17χρονη διαμάχη τους για τις επιδοτήσεις για αεροσκάφη, γεγονός που...

Alpha Bank: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ των 800 εκατ. – Β. Ψάλτης: Ισχυροποιείται ο όμιλος

Ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank που συγκλήθηκε σήμερα 15 Ιουνίου 2021, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Τόσο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!