Αρχική Οικονομία "ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ" ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

“ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ” ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
Αν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζουν σοβαρές δομικές δυσκολίες που σχετίζονται με την επιβίωσή τους.

Ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας και διεθνώς είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις, ακόμη και μετά τον ολετήρα της οικονομικής κρίσης. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν ότι η κρίση παρέσυρε πολλά στον τομέα της παραγωγικής διάρθρωσης της χώρας, όχι όμως και το κύτταρο της μικρής ή μεγαλύτερης οικογενειακής επιχείρησης.

Πάνω από το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι οικογενειακές και συνολικά συνεισφέρουν τα 2/3 στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και στις θέσεις εργασίας. Ως οικογενειακές επιχειρήσεις ορίζονται εκείνες στις οποίες το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει στα μέλη της μιας οικογένειας και αρκετά ή τα περισσότερα μέλη της εργάζονται στην ίδια την επιχείρηση.

Η ανθεκτικότητα τους δεν είναι τυχαία. Όπως εξηγεί ο CEO της Crowe SOL, Χαρίλαος Φαλτσέτας, «οι οικογενειακές επιχειρήσεις διέπονται από ένα κοινό σύστημα αξιών, που δύσκολα διαρρηγνύεται. Αυτό δημιουργεί τελικώς μία ενιαία εταιρική κουλτούρα, που έρχεται σε αντίθεση με τις εταιρίες που δεν έχουν αυτή την ταυτότητα και λειτουργούν μάλλον προσηλωμένες στα τυπικά πλαίσια και συχνά επιδιώκοντας το πρόσκαιρο κέρδος και μόνον. Συσπειρωμένες γύρω από το αξιακό σύστημα της οικογένειας και τη θέληση της επιβίωσης, εμφανίζουν μεγαλύτερη υπομονή, λιγότερες απαιτήσεις, ακόμη και διάθεση για προσφορά αμισθί εργασίας, έως ότου περάσουν τα δύσκολα».

Στην Ελλάδα όπου η οικογένεια είναι πολύ ισχυρός θεσμός, σε σχέση με άλλες χώρες, βλέπουμε ότι αυτό αποτυπώνεται και στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Όχι, όμως, πάντα με θετικό τρόπο. Υπάρχουν και προβλήματα.

Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα, που εμφανίζουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις είναι αφενός ο τρόπος διοίκησης και αφετέρου η διαδικασία διαδοχής. Στον τρόπο διοίκησης όταν έρχεται η ώρα να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την σωστή διαχείριση των πόρων εμφανίζονται καθυστερήσεις στη διάγνωση των κινδύνων και στην κατανόηση της εικόνας της αγοράς γενικότερα αλλά και πολυγνωμίες για τις νέες επενδύσεις ή στην αξιοποίηση ευκαιριών.

«Όταν η επιχείρηση δεν λειτουργεί με τεχνοκρατικά κριτήρια, κάθε κρίσιμη αλλαγή δηλητηριάζεται» εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Crowe SOL και συμπληρώνει ότι η ανάπτυξη της επιχείρησης επηρεάζεται αρνητικά από την επιφυλακτικότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική οικογένεια. «Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, αποφεύγουν να αναλαμβάνουν ρίσκο και δεν προχωρούν εύκολα σε επενδύσεις. Φοβούνται το ενδεχόμενο της αποτυχίας» προσθέτει μιλώντας για το προφίλ των Ελλήνων ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Συνήθως, βέβαια, ο εν λόγω τρόπος διοίκησης αφορά στην πρώτη γενιά, καθώς η δεύτερη παρουσιάζεται περισσότερο ριψοκίνδυνη, χωρίς φυσικά να αποκλείεται το σενάριο ο ισχυρός γιος να αναλαμβάνει την επιχείρηση και να συνεχίζει την τακτική του ισχυρού πατέρα. Εδώ αναδεικνύεται και ο ρόλος των εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι απαλλαγμένοι από αντικρουόμενα συμφέροντα, συνδράμουν τόσο στην επιβίωση όσο και στην ανάπτυξη της εταιρίας, με αντικειμενικά κριτήρια.
«Ο σύμβουλος δεν θα διδάξει στον επιχειρηματία το αντικείμενο δράσης του. Θα τον βοηθήσει ώστε να αναπτύξει μια συγκροτημένη σκέψη και με την εμπειρία του θα τον εκπαιδεύσει για τη σωστή λειτουργία της εταιρίας. Θα τον μυήσει σε σύγχρονες δομές και πρακτικές, σε νέες διαδικασίες λήψης αποφάσεων και θα τον καθοδηγήσει στη διαχείριση κινδύνων με τεχνοκρατικό και ορθολογικό τρόπο. Το change management (αλλαγή νοοτροπίας) απαιτεί πειθαρχία» επισημαίνει ο κ. Φαλτσέτας.

Η δυσκαμψία των οικογενειακών επιχειρήσεων δεν επηρεάζει μόνο τη διοίκηση, αλλά και την κατάρτιση του διαδόχου, γεγονός που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μόνο 3 στις 10 επιχειρήσεις επιβιώνουν κατά τη μετάβασή τους στη δεύτερη γενιά, ενώ μόνο 1 στις 10 διατηρούν την επιχείρηση με τη μετάβαση στη τρίτη γενιά. Αντίστοιχα μόνο 3 στις 100 καταλήγουν στην τέταρτη γενιά.

Ο κ. Φαλτσέτας εξηγεί ότι η αποδεδειγμένη αδυναμία των επιχειρήσεων να πετύχουν στη διαδοχή, ενισχύει την ανάγκη για υποδομές συμβουλευτικής και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού που λειτουργούν «θεραπευτικά» στα συμπτώματα του οικογενειακού καθεστώτος. «Είναι κρίσιμο σημείο η διαδικασία μετάβασης της επιχείρησης και στην επιτυχημένη έκβαση παίζει κεντρικό ρόλο η διατήρηση των ισορροπιών στα μέλη της οικογένειας. Ο κίνδυνος της επιλογής ενός ατόμου με μικρή εμπειρία και ελλιπείς δεξιότητες για μια θέση ευθύνης, απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό εκ μέρους του επιχειρηματία, ειδικά όταν το πέρασμα από το «παλιό» στο «καινούργιο» εμπεριέχει και συναισθηματικά ζητήματα».

Εκτός του μάνατζμεντ και της διαδοχής και παρά τα θετικά βήματα στον τομέα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, «ανάχωμα» για τις οικογενειακές επιχειρήσεις στη χώρα είναι επιπλέον τα:

-θεσμικά ζητήματα (ελλιπής ενημέρωση για τη διαδικασία μεταβίβασης, έκδοση νέας άδειας λειτουργίας), υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ένας κώδικας ενεργειών ο οποίος επιτρέπει την βήμα- βήμα προσέγγιση και υποστήριξη του επιχειρηματία.

-φορολογικά θέματα, (υψηλή φορολογία μεταβίβασης, «άτυπη» μεταβίβαση)

-χρηματοδοτικά προβλήματα (έλλειψη οικονομικών και φορολογικών κινήτρων, προσαρμογή προσωπικού, συρρίκνωση κλάδου ή δραστηριότητας)

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Κορωνοϊός: 6.602 νέα κρούσματα και 86 θάνατοι – Στους 630 οι διασωληνωμένοι

Σε 6.602 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 86 θάνατοι. Παράλληλα, σε 630 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες...

Στις 30 Νοεμβρίου το 3rd Family Business Conference – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρώτο συνέδριο της σειράς “3rd Family Business Conference - Towards a sustainable future”
Στις 30 Νοεμβρίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 3rd Family Business Conference, σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, το οποίο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με χρυσούς χορηγούς την Alpha Bank και την EY Ελλάδος

Ηλεία – Νεκρός 65χρονος εκπαιδευτικός που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ένας 65χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση και ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο όχημά του. Νωρίτερα, έγινε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!