Αρχική Κοινωνία Ανησυχούν στο Μαξίμου για νέους “αγανακτισμένους”…

Ανησυχούν στο Μαξίμου για νέους “αγανακτισμένους”…

Μήνας ορόσημο ο Σεπτέμβριος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δηλώνει έτοιμη να αντεπεξέλθει

Παίρνουν τα μέτρα τους για να προλάβουν κάποιο ρεύμα που να θυμίζει νέους «αγανακτισμένους»

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί τον μήνα ορόσημο για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς έχει ανοικτά μέτωπα, που διαμορφώνουν μία νέα κατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών. Εξάλλου, και τα προβλήματα που πρέπει να υπερβεί η κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικά.

Κατ’ αρχάς, είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς όλες οι επιστημονικές απόψεις συγκλίνουν, ότι από το φθινόπωρο αναμένεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid-19. Και μάλιστα, ακόμη οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν εάν το δεύτερο κύμα θα είναι εξίσου δριμύ και θανατηφόρο, ή αν θα έχει αρχίσει να χάνει την ισχύ του, όπως συνέβη με άλλους κορωνοϊούς στο παρελθόν.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, εντός του Σεπτεμβρίου ανοίγουν και τα σχολεία, όπου τα μαθήματα δεν θα γίνονται όπως τον Μάιο και τον Ιούνιο σε δόσεις, αλλά τα σχολεία θα λειτουργούν σε πλήρη δραστηριότητα. Και ναι μεν οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι μαθητές, ειδικά αυτοί του δημοτικού, είναι πιο ισχυροί έναντι της νόσου, όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει το μπέρδεμα που θα έλθει όταν ξαφνικά θα υπάρχουν και οι καθιερωμένες ιώσεις που παρεπιδημούν στην εκπαιδευτική κοινότητα σε κάθε σχολικό έτος.

Σε συνδυασμό με την πανδημία, υπάρχει και το μέτωπο της οικονομίας. Πολλοί κλάδοι έχουν πληγεί λόγω του lockdown, αλλά και της ύφεσης που θα χτυπήσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά την παγκόσμια οικονομία. Και ναι μεν στην κυβέρνηση προσπαθούν με όλα τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο Μάρτιο να ανακουφιστούν οι πληγέντες, αλλά εν τούτοις υπάρχει έντονη ανησυχία.

Και φυσικά, μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με τον γείτονά μας, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της χώρας μας.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι και τον Σεπτέμβριο θα καταφέρουν να έχουν επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, όπως έγινε την άνοιξη.

Τα κρίσιμα βήματα είναι τα ακόλουθα: Κατ’ αρχάς, να ξεκινήσει η σχολική χρονιά –έστω και στις 14 Σεπτεμβρίου–  δίχως παρατράγουδα. Να συνεχιστεί η θωράκιση του ΕΣΥ και με εξοπλισμό, αλλά και με προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές). Να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας. Ενόψει του δύσκολου Σεπτεμβρίου, μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στο Μαξίμου λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και τις θεωρίες συνωμοσίας που «ανθούν» στο διαδίκτυο, τόσο για τη χρήση των μασκών, όσο και για το ότι κρύβονται από πίσω κάποιες σκοτεινές δυνάμεις. Ας μην ξεχνάμε ότι κερδίζουν έδαφος οι θεωρίες ότι μαζί με τα εμβόλια θα βάλουν τσιπάκια για να μας ελέγχουν και διάφορες τέτοιες αηδίες.

Οι νέοι «αγανακτισμένοι»;

Στο πρωθυπουργικό μέγαρο τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όλες τις αντιδράσεις για τα μέτρα προστασίας από την πναδημία. Κι αυτό διότι όσοι αντιδρούν ακόμα και στο γεγονός της ύπαρξης του ιού κινούνται για να δημιουργήσουν ένα οργανωμένο ρεύμα. Μία κίνηση που θα προσομοιάζει στους πάλαι ποτέ «αγανακτισμένους», που τόσο ταλαιπώρησαν τη δημόσια ζωή της χώρας με τα όσα έκαναν στην αρχή της οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι «αγανακτισμένοι» βγήκαν στις πλατείες, όχι τόσο για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου στο πρώτο μνημόνιο (το 2010), αλλά επειδή διαδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ η φήμη ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου (αδελφός του Γιώργου) και η Μαργαρίτα Παπανδρέου (μητέρα του τότε πρωθυπουργού) έβγαλαν τρελά λεφτά από τα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων με τη χρεοκοπία της χώρας. Πάνω σε αυτήν τη θεωρία συνωμοσίας καβάλησε και ο Πάνος Καμμένος και πρωταγωνίστησε με το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ, που στο τέλος από Ανεξάρτητοι Έλληνες μετατράπηκαν σε Ανεξέλεγκτους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το αίσθημα ασφάλειας που θα πρέπει να καλλιεργήσουν απέναντι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην κοινωνία είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει. Υπάρχουν μάλιστα και αυτοί που πιστεύουν ότι μέσα στον Σεπτέμβριο το κύμα κορωνοϊού θα ελεγχθεί έστω και οριακά…

Το φθινόπωρο, όπως παραδέχονται όλοι, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την κυβέρνηση και για έναν ακόμα λόγο. Θα πρέπει να παραμείνει, όσο το δυνατόν πιο ανοικτή, η οικονομία  και να σωθεί ό,τι είναι εφικτό. Ο τουρισμός, έστω και μερικώς,  άνοιξε  μετά από μεγάλο υγειονομικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό. Η άλλη επιλογή θα ήταν να ακολουθηθεί αυτό που πρότεινε εμμέσως ο Αλέξης Τσίπρας: Όλοι στο ταμείο ανεργίας και ο τουρισμός κλειστός μέχρι νεωτέρας. Σε κάθε περίπτωση, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα κρίνει πολλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κορωνοϊός και οικονομία θα αποτελέσουν βαρόμετρο εξελίξεων. Διότι ναι μεν η αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει να είναι σε λήθαργο και να στηρίζεται μόνο σε άναρθρες κραυγές, αλλά ο βασικός κίνδυνος για το Μαξίμου να βρεθεί ξαφνικά ενώπιων ενός νέου κύματος «αγανακτισμένων».

Αποφασίζουν οι ειδικοί για την ημερομηνία που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Ως μία από τις κρισιμότερες εβδομάδες μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που ξεκινάει από αύριο, καθώς θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Τόσο για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, όσο και εάν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για να ανασχεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο μοιάζει σαν να βρίσκεται στην αυλή μας και να παραμονεύει να εισέλθει στο σπίτι.

Και λέμε κρίσιμη διότι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αναμένεται μέχρι αύριο βράδυ να έχει επιστρέψει το σύνολο σχεδόν των αδειούχων από τις διακοπές, οπότε θα υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να μελετηθεί το πώς κινείται η πανδημία. Οπότε, ίσως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να ανακοινωθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, όχι όμως ένα νέο lockdown.

Μεθαύριο Δευτέρα συνεδριάζει η ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών, όπου θα συζητηθούν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Με βάση τον σχεδιασμό, τα σχολεία πρέπει να υποδεχθούν τους μαθητές τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου. Όμως, όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι την ερχόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς ναι μεν στα σχολεία υπάρχουν τα βιβλία, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαρισμού, όμως και οι δήμοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προμηθεύσουν με μάσκες και αντισηπτικά τα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony Orga­ni­za­tio­nal exper­tise and dili­gence are also appreciated selection for each boy. Ano­ther neces­sary bene­fit depends...

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside Just because your spouse is certainly not suitable...

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!