Αρχική Οικονομία ΑΝΕΡΓΙΑ+ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΑΝΕΡΓΙΑ+ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Τι γράφει το banks.com.gr :

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ η κυβέρνηση γιατί -με την δική της πολιτική- τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας δείχνουν μια θεαματική πτώση 10 ποσοστιαίων μονάδων από το 2014 ενώ ταυτόχρονα τα επιτόκια των ελληνική ομολόγων βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από την έναρξη της δεκαετούς κρίσης.

Είναι κι αυτή μία από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.

Πίσω στο μακρινό 2008, η ανεργία στην Ευρωζώνη κατά μέσο όρο ήταν στο 7,3%. Εκείνη την εποχή το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν στο 7,8% δηλαδή η απόκλιση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν ανεπαίσθητη.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε με τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων. Η Ελλάδα πλήρωνε για τον δανεισμό της λίγο ακριβότερα από την Γερμανία. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που οι κυβερνήσεις της εποχής δανείζονταν αλόγιστα και υπερβολικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις του λαού για περισσότερο «κοινωνικό κράτος».

Το 2008 έγινε ένας ισχυρός τεκτονικός σεισμός σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Καπιταλισμός δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στο πιο ευαίσθητο σημείο του: Την αξιοπιστία. Όλες οι χώρες μπήκαν σε ύφεση. Το 2009 ήταν η μοναδική χρονιά -μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- που το ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη ήταν αρνητικό, μειώθηκε.

Όλες οι χώρες μπήκαν στην στενωπό της κρίσης. Η ανεργία στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο 10,8%.Στην Ελλάδα, η ανεργία ξέφυγε πήγε στο 18%, στο 20% και μετά στο 28%.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα εκτιμάται σε 873.000. Ποσοστό 18,5%.

Συνολικά στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου 2019– η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,7% σε σχέση με 7,8% το Φεβρουάριο και 8,5% ένα χρόνο πριν.

Από τα 12,6 εκατ. Ανέργων στην Ευρωζώνη, περίπου 1 εκατομμύριο είναι Έλληνες. Επιπλέον 500.000Έλληνες παραγωγικής ηλικίας έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες, ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 500 Ευρώ το μήνα.

Η Ελλάδα δεν συγκλίνει, αποκλίνει από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο της απασχόλησης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα επιτόκια δανεισμού, τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων.

Η Ελλάδα σήμερα δανείζεται με επιτόκιο 3,38% όταν η Πορτογαλία δανείζεται με 1,13%, η Ισπανία με 1% και η προβληματική Ιταλία με 2,57%. Η διαφορά (spread) με το 10ετές Γερμανικό ομόλογο (0,02%) είναι 3,36% δηλαδή τόση όση ήταν και τη χρονιά που η Ελλάδα υπέγραφε το πρώτο της Μνημόνιο…

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Αρκεί οι συγκρίσεις να είναι πάνω στα ίδια δεδομένα…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Life Discipline & Writer Tom Seaman Focuses on Precisely how Health & Wellness Can Impact Personal Romantic relationships & Peace

Life Discipline & Writer Tom Seaman Focuses on Precisely how Health & Wellness Can Impact Personal Romantic relationships & Peace ...

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to rotate Lives being a High-End Romance Professional

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to rotate Lives being a High-End Romance Professional The Work: Orly...

How to big date Like a-game Theorist I needed to reexamine the a relationship tactic.

How to big date Like a-game Theorist I needed to reexamine the a relationship tactic. Latest summertime, videos went widespread demonstrating a man asking a...

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to swap Lives becoming High-End World wide web dating Professional

Editors’ Selection Award: Orly the Matchmaker Aims to swap Lives becoming High-End World wide web dating Professional The Knowledge: ...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!