Αρχική Uncategorized Ανακοίνωση για την σύσταση επιτροπής αγώνα για την υπεράσπιση του ορθόδοξου χαρακτήρα...

Ανακοίνωση για την σύσταση επιτροπής αγώνα για την υπεράσπιση του ορθόδοξου χαρακτήρα της Ιερας Μονης Αγιας Παρασκευης Μηλοχωρίου Πτολεμαΐδας και της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ.
ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Οι οδυνηρές καταστάσεις που έλαβαν μέρος στην τοπικής μας Εκκλησία την παραμονή της εορτής της μεγαλομάρτυρος Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Δήμου Πτολεμαΐδος, μας οδήγησαν στην απόφαση περιφρούρησης του Μοναστηριού από λαϊκούς επιτρόπους λόγω της πίεσης που δέχονται οι τρεις τίμιοι πατέρες της εν λόγω Μονής για να παραδώσουν το Μοναστήρι σε νέο «ηγουμενοσυμβούλιο». Την ίδια πίεση ως γνωστό ασκούν από καιρό και προς τον π. Παΐσιο Παπαδόπουλο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Δήμου Φιλώτα. Την επιτροπή αγώνα αποτελούν φυσικά πιστοί απ’ όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και μόνο.

«Φύλακες γρηγορείτε»!
Με την επιστολή αυτή προς τον λαό του Θεού δηλώνουμε ότι είμαστε κοντά στην διωκόμενη Εκκλησία. Υπάρχουν και άνθρωποι που νοθεύουν την πίστη κι αυτοί δεν είναι μόνο οι αιρετικοί αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους και συνεργούν στα σχέδια υπόταξης της Ορθοδοξίας. Αυτοί που φρονούν τα του Οικουμενισμού είναι εχθροί του Θεού και φίλοι των εχθρών της Παναγίας και του Υιού της αλλά και δικοί μας.
Τους αγαπάμε, δεν τους υπακούμε. Δεν υπακούμε σε κανέναν νοθευτή της πίστεως είτε χωρίς γένια είτε με αυτά. Λοιπόν, θα είμεθα σταθεροί σε ό,τι διδάσκει η Εκκλησία μας, στο ό,τι μας λένε τα βιβλία και η διδασκαλία της Εκκλησίας, σε ό,τι μας δείχνουνε με τις εικόνες, τα λείψανα.
Όλα αυτά θα μας τονώνουν από εδώ και πέρα στην προσπάθειά μας να μην εγκαταλείψουμε την Ορθοδοξία ποτέ. Θα αγωνιζόμεθα κοντά στον Θεό για να είμεθα Χριστιανοί. Χριστιανοί Ορθόδοξοι γεννηθήκαμε και Ορθόδοξοι θα πεθάνουμε.
«Ο φύλαξ της Ορθοδοξίας, το σώμα της Εκκλησίας τουτέστιν ο λαός αυτός εστί» (Εγκύκλιος Πατριαρχών Ορθόδοξης Ανατολής του 1848).
Μια Σύνοδος αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται ως έγκυρη, όταν οι αποφάσεις της γίνονται αποδεκτές από το πλήρωμα της Εκκλησίας (κλήρος και λαός) και όχι από έναν που λέγεται επίσκοπος ή και από πολλούς που μαζί με αυτόν εκφράζουν τη γνώμη μιας κυρίαρχης ομάδας.
Ούτε οι αποφάσεις των Συνόδων επιβάλλονται, ούτε οι κληρικοί και οι λαϊκοί που διαφωνούν δημόσια διώκονται αλλά οι πιστοί που συμμετέχουν στο Σώμα της Εκκλησίας, αφού μελετήσουν, ερευνήσουν και βεβαιωθούν εν Αγίω Πνεύματι, είτε τις αποδέχονται ελεύθερα είτε όχι επιλέγοντας έτσι συνειδητά τον δρόμο της σωτηρίας.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλοι αγώνες των αγίων Πατέρων για να διαφυλαχθεί ακέραια η Ορθόδοξη πίστη μαρτυρούν για τη σημασία που δίδει η Εκκλησία στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα Θεού και όχι μόνο «ο επίσκοπος»! Το ανθρώπινο πρόσωπο στο «καθ’ ομοίωσιν» είναι ιερό τότε μόνο, όταν δεν υποτάσσεται σε σκοπιμότητες τοπικές ή παγκόσμιες – οικουμενιστικές και η κοινωνία ως ένωση θεούμενων προσώπων και όχι ως σύνολο ατόμων είναι ιερή και σεβαστή μόνον όταν δεν υποτάσσεται σε αυτά.
Ο σκοπός λοιπόν όλων των ατόμων που συμμετέχουν στις δράσεις μας είναι διττός: Α) Να φανερωθεί σε τοπικό αρχικά επίπεδο ότι: «Ύψιστος σκοπός της κοινωνίας είναι να συμμετέχει και να ομολογεί τον Τριαδικό Θεό».
Β) Να καταδείξει ότι οι λαϊκοί που δεν έχουν την ιεροσύνη μπορούν να ασχολούνται με θέματα Πίστεως και δύνανται, παρ’ όλο που δεν έχουν κανένα αξίωμα μυστηριακής διακονίας στην Εκκλησία, να ελέγξουν επισκόπους όταν εκείνοι παρεκτρέπονται «Συνοδικά» από την αλήθεια!
Μένουμε λοιπόν στην Εκκλησιά μας, μιάς και μόνο μέσα στο Σώμα του Χριστού η πεπτωκυία ανθρώπινη φύση σώζεται χωρίς να καταστρέφονται ή να αφανίζονται τα πρόσωπα.

Μένουμε στην Εκκλησία, παραμένουμε κοντά στα δύο μοναστήρια ως σκοποί και φρουροί χάριν Αληθείας και Αγάπης, ενισχύοντας τους Πατέρες που μάχονται πρωτίστως υπέρ πίστεως, υπέρ της ουρανίου πατρίδος μας.
Η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση του Ορθόδοξου Χαρακτήρα της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Πτολεμαΐδαςκαλεί όλους τους ορθόδοξους πιστούς, τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός, να κατακλύσουν με ομολογιακές διαμαρτυρίες υπέρ της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Πτολεμαΐδος και Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα τα τηλέφωνα και τα e-mails της Μητροπόλεως Φλωρίνης, η οποία απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, η οποία Παναίρεση εισήχθη ψευδο-συνοδικά με την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης, προκειμένου να μην παραδοθεί η Ορθόδοξη Ιερά Μονή στην οικουμενιστική Μητρόπολη η οποία επιχειρεί να την καταλάβει.

Ε-mail Μητρόπολης Φλωρίνης: imflope@gmail.com
Τηλέφωνο Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου: 2385028862
Τηλέφωνο Πρωτοσύγκελλου, Αρχιμ. Νικηφόρου Μανάδη: 2385028861


Μετά τιμής
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μαραθώνια συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν – Συμφωνία για επιστροφή των πρεσβευτών σε ΗΠΑ και Ρωσία

Μια ευρεία γκάμα θεμάτων έθεσαν επί τάπητος στο πλαίσιο της συνάντησης τους στην Villa La Grange, στη Γενεύη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος...

Κορωνοϊός: 549 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι – Στους οι 330 διασωληνωμένοι

Σε 549 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν 13 θάνατοι. Ο αριθμός...

Αεροπορικές εταιρίες απευθύνουν έκκληση στη Βρετανία να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Αεροπορικές εταιρίες επανέλαβαν σήμερα το αίτημά τους προς τη Βρετανία να εκκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια, απευθύνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση να επιτρέψει...

Κουτσούμπας: Πλήρης εκμετάλλευση των εργαζομένων προς όφελος των καπιταλιστών

Για εκμετάλλευση των εργαζομένων κατηγόρησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του εργασιακού νομοσχεδίου,...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!