«Η ζωή των πολιτών με Μητσοτάκη θυμίζει “Survivor”, όποιος επιβιώσει κι όποιος αντέξει» ανάφερε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε εκ νέου τους πολίτες, είτε είναι μέλη είτε όχι, να πάνε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την «πολιτική αλλαγή» που χρειάζεται η χώρα.

Κατά την περιοδεία του ο πρώην πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εμπόρους και καταναλωτές για τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν από την εκρηκτική ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, τη διαρκώς διογκούμενη ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματος και της κίνησης στην αγορά, καθώς και τα «καθυστερημένα και ανεπαρκή» μέτρα που ανακοίνωσε «υπό την πίεση της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει πλέον Survivor. Όποιος επιβιώσει, όποιος αντέξει. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι μόνο οι εννέα μήνες λεηλασίας με τις τιμές διπλάσιες και τετραπλάσιες στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τη βενζίνη να σκαρφαλώνει σχεδόν στα 2,5 ευρώ. Βλέπουμε τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα, πάνω από 10%, που έχουμε να το δούμε από το 1994 και την ίδια στιγμή βλέπουμε το πάρτι να συνεχίζεται. Τη λεηλασία στον δημόσιο πλούτο, τα golden boys να παίρνουν παχυλούς μισθούς, οι ιδιώτες στην ενέργεια να βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τον μήνα. Καλούμε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη και κυρίως όλο τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους ανθρώπους, να βάλουν ένα λιθαράκι για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Τους καλούμε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, είτε είναι είτε δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, προκειμένου να δώσουμε καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει να κάνει με το αύριο του τόπου. Να πάρουν την προοδευτική παράταξη στα χέρια τους, αλλά να πάρουν κυρίως το αύριο του τόπου στα χέρια τους, στέλνοντας τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

 

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είχε σύντομη συνάντηση και με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, στην οποία του τόνισε την ανάγκη οι δήμοι να στηρίξουν τους πολίτες που υποφέρουν από το κύμα ακρίβειας.