Αρχική Διάφορα Αλλάζει ταχύτητα το ελληνικό Iντερνετ

Αλλάζει ταχύτητα το ελληνικό Iντερνετ

Σε ταχύτητες… οπτικών ινών εισέρχεται πλέον το ελληνικό Ιντερνετ! Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά άρχισαν ήδη να ανακοινώνουν τα πρώτα πακέτα Fiber, δηλαδή των διαδικτυακών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της οπτικής ίνας.
Σε πρώτη φάση, υπηρεσίες Fiber μπορούν να λάβουν περίπου 800.000 συνδρομητές όλων των εταιρειών, σε διάφορα σημεία της χώρας τα οποία καλύπτονται από υποδομές δικτύου, που εξασφαλίζουν υπερταχύτατο Ιντερνετ. Τις πρώτες υπηρεσίες οπτικών ινών ξεκίνησαν να διαθέτουν στους συνδρομητές τους από τις αρχές της εβδομάδας οι εταιρείες Wind και Cosmote, ανεβάζοντας τις ταχύτητες του γρήγορου Ιντερνετ στα 100 και τα 200 Mbps. Αναμένεται να ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι υπόλοιπες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις της χώρας.
Η Wind. Μέχρι τώρα, η μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης στο Ιντερνετ, μέσω της σταθερής τηλεφωνίας, ήταν τα 50 Mbps των γνωστών συνδέσεων VDSL. «Στο εξής θα αλλάζει τελείως η εμπειρία που είχε ο καθένας μας στη χρήση του σταθερού Ιντερνετ» τόνισε χαρακτηριστικά ο  γενικός διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας και B2B της Wind Αντώνης Τζωρτζακάκης, παρουσιάζοντας τα πρώτα δύο πακέτα Wind Fiber, σύμφωνα με τα οποία το «download» και το «upload» δεδομένων από το Διαδίκτυο γίνονται πιο γρήγορα από ποτέ, το «streaming» είναι αδιάλειπτο και το «buffering» αποτελεί παρελθόν. Οπως εξήγησε ο ίδιος, είτε πρόκειται για live μετάδοση, είτε για upload φωτογραφιών ή βίντεο, είτε για αποστολή πολύ μεγάλων αρχείων, η εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα που προσφέρει η οπτική ίνα δίνει όλη τη δύναμη στον χρήστη. Ταυτόχρονα, το Wi-Fi γίνεται πιο ισχυρό από ποτέ και «μοιράζει» υψηλές ταχύτητες σε όλο το σπίτι, ενώ οι χρήστες μπορούν, πλέον, να συνδέσουν πολλαπλές συσκευές στο δίκτυο ταυτόχρονα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Σύμφωνα με τη Wind, τα νέα πακέτα Wind Fiber για τους οικιακούς  χρήστες σε πρώτη φάση θα είναι δύο:
n Το Wind Fiber 100, που προσφέρει απεριόριστο Ιντερνετ στα 100 Mpbs, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά τηλέφωνα και 1.500 λεπτά ομιλίας προς κινητά Wind και Q, με μηνιαίο πάγιο 42 ευρώ.
n Το Wind Fiber 200, που προσφέρει απεριόριστο Ιντερνετ στα 200 Mpbs, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά τηλέφωνα, 1.500 λεπτά ομιλίας προς κινητά Wind και Q και 1.500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα υπόλοιπα κινητά, με μηνιαίο πάγιο 62 ευρώ.
Τα πακέτα μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με triple Play υπηρεσίες, ενώ ειδικά πακέτα έχουν διαμορφωθεί και για τους εταιρικούς πελάτες και τους επαγγελματίες.
 
Η Cosmote. Από την πλευρά της, η Cosmote ανακοίνωσε τα νέα προγράμματα Cosmote Double Play Fiber, προσφέροντας Ιντερνετ με ταχύτητες που φτάνουν τα 100 Mbps (49,5 ευρώ/μήνα) ή τα 200 Mbps (59,5 ευρώ/μήνα), μαζί με απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα και 480 λεπτά χρόνου ομιλίας προς εθνικά κινητά ή και κλήσεις προς τα διεθνή σταθερά 47 χωρών.
Για τους εταιρικούς πελάτες, τα νέα προγράμματα Cosmote Business Double Play Fiber με ταχύτητες στα 100 Mbps (58,5 ευρώ έως 69,5 ευρώ/μήνα) ή τα 200 Mbps (79,5 ευρώ/μήνα), περιλαμβάνουν δωρεάν 2.000 λεπτά ομιλίας για κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα και απεριόριστες κλήσεις προς τα ενδοεταιρικά κινητά. Επίσης, περιλαμβάνουν έως 600 λεπτά χρόνου ομιλίας προς τα εθνικά κινητά και έως 600 λεπτά χρόνου ομιλίας προς τα διεθνή σταθερά τηλέφωνα 35 χωρών. Για τον ΟΤΕ, το Cosmote Fiber  αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με μήκος διαδρομής 43.000 χιλιόμετρα. «Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, που βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει ο ΟΤΕ «περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά  και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς, δηλαδή πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας, θα έχουν πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες Ιντερνετ». Τελικός στόχος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber-to-the-Home) και την επιχείρηση (Fiber-to-the-Business).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί»- Επιδότηση 20.000 ευρώ

Για την ηλεκτροκίνηση, ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης των μεταφορών στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης. Πρώτος άξονας του...

ΔΣ ΕΒΕΑ παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη – Κάλεσμα για επενδύσεις

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2022. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού θεσμικού πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια. «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με

Alpha Bank: Αύξηση επενδύσεων κατά 16,3% το 9μηνο του 2021 – Περαιτέρω άνοδος την επόμενη 3ετία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, κατά 16,3% σε ετήσια βάση ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική τους την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση ενός φιλικού, προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, περιβάλλοντος όπως σημειώνουν οι

ΤτΕ: Μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών – Καταλύτης ο τουρισμός

Το Νοέμβριο του 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!