Αρχική Διάφορα Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι: Καταπληκτικές Χρήσεις αυτού του Πανάρχαιου Αιθέριου Ελαίου που Προστατεύουν...

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι: Καταπληκτικές Χρήσεις αυτού του Πανάρχαιου Αιθέριου Ελαίου που Προστατεύουν από Καρκίνο, Άγχος και Αρθρίτιδα

Το αιθέριο έλαιο λιβάνι χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια ως ένα παραδοσιακό γιατρικό για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων. Ήδη, από την εποχή της Βίβλου, αυτό το αρχαίο φάρμακο είναι γνωστό για τις αποχρεμπτικές, αντισηπτικές, αντικαταθλιπτικές και αντικαρκινικές ιδιότητές του.
Λόγω των βοσουλικών οξέων, το αιθέριο έλαιο λιβάνι διαθέτει επίσης μια ισχυρή αντιφλεγμονώδη ιδιότητα – η οποία είναι πολύ σημαντική, καθώς οι φλεγμονές συνιστούν παράγοντα σχεδόν κάθε ασθένειας.
Αν νομίζετε ότι το αιθέριο έλαιο λιβάνι είναι ένα είδος μαγικού φίλτρου, μάλλον έχετε δίκιο. Άλλωστε, δεν τυχαίο που οι τρεις μάγοι το προσέφεραν στον Ιησού ως δώρο για τη γέννησή του, καθώς χρησιμοποιείται, ήδη από τότε, για αρωματοθεραπεία και άλλες θεραπευτικές πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση, είτε υποφέρετε από άγχος ή άλλες πιο σοβαρές καταστάσεις, το αιθέριο έλαιο λιβάνι θα σας αναζωογονήσει!

5 Χρήσεις του αιθέριου έλαιου λιβανίου που ενισχύουν την καλή μας υγεία!

  1. Ανακουφίζει από πεπτικές διαταραχές.

Μία από τις πιο σημαντικές και διαδεδομένες χρήσεις του αιθέριου έλαιου λιβανίου είναι ότι ανακουφίζει από πεπτικές διαταραχές, όπως φούσκωμα, η δυσκοιλιότητα, ο πόνος στο στομάχι και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Ιατρικής Έρευνας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του λιβανιού στη θεραπεία των συμπτωμάτων της ελκώδους κολίτιδας, η λήψη 350 χιλιοστογράμμων αιθέριο έλαιο λιβάνι τρεις φορές την ημέρα για περίοδο έξι εβδομάδων βοήθησε 80 τοις εκατό των ασθενών να αισθανθούν καλύτερα.

Οι ερευνητές επίσης επισημαίνουν ότι οι επιδράσεις του λιβανιού είναι παρόμοιες με αυτές της σουλφασαλαζίνης, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Παράλληλα, επιταχύνει την πέψη των τροφίμων, με δράση παρόμοιας με αυτής των πεπτικών ενζύμων, και οδηγεί σε αποτελεσματικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

  1. Ανακουφίζει το αναπνευστικό σύστημα.

Στην παραδοσιακή ιατρική, το αιθέριο έλαιο λιβάνι ανακουφίζει αναπνευστικές διαταραχές, όπως ο βήχας, η βρογχίτιδα και το άσθμα και χρησιμοποιείται ως εισπνεόμενο, αλλά και για λουτρό και μασάζ. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, 300 χιλιοστόγραμμα αιθέριου ελαίου από λιβάνι τρεις φορές την ημέρα για περίοδο έξι εβδομάδων αντιμετώπισε καταστάσεις ασθενών με χρόνιο βρογχικό άσθμα. Ποσοστό 70% των ασθενών παρατήρησε σημαντική βελτίωση των φυσικών συμπτωμάτων του άσθματος, όπως δυσκολία στην αναπνοή, συριγμό και συχνότητα κρίσεων. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λιβάνι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία του βρογχικού άσθματος.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε τι Συμβαίνει στους Πνεύμονές σας όταν Εισπνέετε Αιθέρια Έλαια

  1. Ανακουφίζει από πόνους αρθρίτιδας.

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το αιθέριο έλαιο λιβάνι αναστέλλει την παραγωγή των βασικότερων φλεγμονωδών μορίων που σχετίζονται με καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα και βοηθά στην πρόληψη της διάσπασης των αρθρικών χόνδρων. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις αρχές της αγιουβερδικής ιατρικής (το θεραπευτικό σύστημα των αρχαίων Ινδιών, ηλικίας 5.000 ετών) η δράση του αιθέριου ελαίου λιβανίου σχετίζεται με την αρθρίτιδα. Σύμφωνα με μελέτες, σε αντίθεση με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDS), τα οποία, ως γνωστόν, προκαλούν παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της επιταχυνόμενης βλάβης των αρθρώσεων, του αυξημένου κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας και γαστρεντερικών διαταραχών, τα βοσουελικά οξέα του λιβανέλαιου είναι εξίσου αποτελεσματικά, χωρίς να πυροδοτούν παρενέργειες. Αυτό σημαίνει ότι ο πάσχων δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει κινδύνους που προέρχονται από τις παρενέργειες των NSAIDS, εφ΄όσον μπορούν να έχουν φυσική θεραπεία για την αρθρίτιδα.

Για ανακούφιση από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, εφαρμόστε 2-3 σταγόνες τοπικά στην περιοχή που υποφέρει από τον πόνο. Εάν έχετε ευαισθησία στο δέρμα, αραιώστε το αιθέριο έλαιο λιβάνι με λάδι βάσης όπως καρύδα και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 5-10 σταγόνες του λιβανέλαιο σε ένα ζεστό μπάνιο για να απαλύνει τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων.

  1. Φυσική λύση για τη στοματική υγιεινή.

Το αιθέιο έλαιο λιβάνι χρησιμοποιείται επίσης ως αντισηπτικό, έτσι είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία της στοματικής υγιεινής. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο λιβάνι στην οδοντόκρεμα, ή να κάνετε μασάζ στα ούλα με 1-2 σταγόνες για να προλάβετε φθορές των δοντιών, κακοσμία, ουλίτιδα και λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας. Σύμφωνα με μελέτες, λόγω της αντιφλεγμονώδους ιδιότητας, είναι αποτελεσματικό απέναντι στην πέτρα και την ουλίτιδα, μια κατάσταση που προκαλεί ερυθρότητα, ερεθισμό και πρήξιμο των ούλων.

  1. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου και ανακουφίζει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Οι ερευνητές μελετούν την ιδιότητα του αιθέριου ελαίου λιβανίου στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, όπως αυτών του μαστού, του εγκεφάλου, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος, του προστάτη και του στομάχου. Η έρευνα δείχνει ότι ενεργοποιεί γονίδια που είναι υπεύθυνα για τη διακοπή του κυτταρικού κύκλου, την καταστολή της κυτταρικής ανάπτυξης και την απόπτωση (κυτταρικός θάνατος) των καρκινικών κυττάρων. Το λιβάνι φαίνεται επίσης ότι διακρίνει τα καρκινικά από τα φυσιολογικά κύτταρα, καθώς σύμφωνα με μελέτες, το αιθέριο έλαιο λιβάνι κατέστειλε την κυτταρική βιωσιμότητα στα καρκινικά κύτταρα της ουροδόχου κύστης χωρίς να προκαλέσει τη διάσπαση του DNA, χαρακτηριστικό γνώρισμα της απόπτωσης. Το αιθέριο έλαιο λιβάνι καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα και μειώνει τα συμπτώματα του καρκίνου, ενισχύοντας σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν την πρωταρχική ομάδα άμυνας του οργανισμού.

Αυτές οι πέντε σημαντικές χρήσεις του αιθέριου ελαίου λιβανίου είναι μόνο η αρχή για όλα αυτά που μπορεί να προσφέρει αυτή η ιδιαίτερη ουσία. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε λοιμώξεις, να βελτιώσετε το άγχος και να θεραπεύσετε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή και οι ουλές.

Προσέξτε όμως το εξής: Εάν χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο λιβάνι για κατάποση, βεβαιωθείτε ότι είναι βιολογικό, 100% καθαρό (χωρίς πρόσθετα υλικά ή συντηρητικά), ανώτερης θεραπευτικής ποιότητας, αγορασμένο από αξιόπιστο προμηθευτή.

Παρατήρηση: Μη χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια για κατάποση, παρά μόνο εάν είστε κατάλληλα ενημερωμένοι για θέματα ασφάλειας ή εάν βρίσκεστε υπό την επίβλεψη ενός ειδικού και πιστοποιημένου αρωματοθεραπευτή.

Επίσης, αναλόγως της κατάστασης, θα πρέπει να αναζητήσετε ειδικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση αιθέριων ελαίων (τοπική, αρωματοθεραπεία και εσωτερική χρήση) για παιδιά, βρέφη και εγκυμονούσες,

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΔΣ ΕΒΕΑ παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη – Κάλεσμα για επενδύσεις

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2022. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, στάθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ενός ορθολογικού θεσμικού πλαισίου για τα νέα επενδυτικά σχέδια. «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ως θεσμικός φορέας και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, μελέτησε με

Alpha Bank: Αύξηση επενδύσεων κατά 16,3% το 9μηνο του 2021 – Περαιτέρω άνοδος την επόμενη 3ετία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο του 2021, κατά 16,3% σε ετήσια βάση ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δυναμική τους την επόμενη τριετία, υποστηριζόμενες, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η χώρα μας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, οι οποίες αποσκοπούν στην εμπέδωση ενός φιλικού, προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, περιβάλλοντος όπως σημειώνουν οι

ΤτΕ: Μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών – Καταλύτης ο τουρισμός

Το Νοέμβριο του 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος

Νέα φορολοταρία: Πώς θα λειτουργήσει το 2022 – Τα χρηματικά έπαθλα και τα «μπόνους»

Με διπλάσιους, τριπλάσιους ή ακόμη και τετραπλάσιους λαχνούς θα συμμετέχουν κάθε μήνα στη φορολοταρία οι  φορολογούμενοι που καταναλώνουν και πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα ποσά που υπερβαίνουν το 30%, το 50% ή το 70% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Η νέα φορολοταρία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους ενώ κάθε Χριστούγεννα θα διενεργείται μια σούπερ κλήρωση που θα μοιράζει σε 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους 100.000 ευρώ στον καθένα.  Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!