Γιώργος Βάμβουκας
Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συγγραφέας, Αρθογράφος

Του Αγίου Γεωργίου είναι κινητή εορτή και αυτή την χρονιά γιορτάζεται την δεύτερη μέρα του Πάσχα στις 29 Απριλίου 2019. Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε γύρω στο 275 μ.Χ. και θεωρείται ίσως ο λαοφιλέστερος Άγιος του χριστιανικού κόσμου. Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου δοξάζεται από την Καθολική, την Αγγλικανική, την Ορθόδοξη, την Αρμένικη και τη Λουθηρανική Εκκλησία. Είναι ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Στην ελληνική χριστιανοσύνη ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς. Στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού (244-313 μ.Χ.), ο Άγιος Γεώργιος υπήρξε σπουδαίος στρατηλάτης του ρωμαϊκού στρατού. Ο Διοκλητιανός θαύμαζε την κορμοστασιά, το θάρρος και τη γενναιότητά του Γεωργίου. Η ανδρεία και ο ηρωισμός του Γεωργίου, συνέβαλαν ώστε σε νεαρή ηλικία να λάβει από τον Διοκλητιανό τον τιμητικό τίτλο του Κόμητος (Συνταγματάρχης). Όταν όμως ο Γεώργιος βαπτίστηκε και έγινε μέλος της χριστιανικής Εκκλησίας, προκάλεσε την οργή και το μίσος του Διοκλητιανού. Συνελήφθη και υπέστη φρικιαστικά βασανιστήρια. Η πίστη του Γεωργίου στο Χριστό, τον έκανε να μην υποκύψει στη φρικαλεότητα των βασανισμών και να παραμείνει ζωντανός. Τελικά, ο Γεώργιος μαρτύρησε από τους δήμιους του Διοκλητιανού με αποκεφαλισμό, ημέρα Παρασκευή, 23 Απριλίου του 303 μ.Χ. Ο Άγιος Γεώργιος ήταν περίπου 28 ετών.
Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Γεώργιος έκανε πολλά θαύματα και συνδέεται με αξιοσημείωτες ηρωικές πράξεις.

Η γενναιότερη ίσως πράξη του Αγίου, σχετίζεται με τον ανίκητο και θανατηφόρο δράκοντα. Στην περιοχή της Αττάλειας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Αλαγία, υπήρχε ένας δράκος που κατασπάραζε ανθρώπους και ζώα. Κανένας δεν είχε καταφέρει να σκοτώσει τον δράκοντα. Ούτε ο στρατός του Σέλβιου, βασιλιά της Αττάλειας. Ο Σέλβιος υπήρξε μέγας χριστιανομάχος. Είχε εξοντώσει πολλούς χριστιανούς. Ο βασιλιάς Σέλβιος είχε μια κόρη, την οποία επρόκειτο να κατασπαράξει ο δράκος. Ο Άγιος Γεώργιος με το ακόντιο και τη λεβεντιά του, κατάφερε να φονεύσει τον δράκοντα, να γλιτώσει τη βασιλοπούλα και να ελευθερώσει την περιοχή. Γι’ αυτό, ο Άγιος Γεώργιος αποκαλείται Ελευθερωτής. Ο Άγιος Γεώργιος ονομάζεται και Τροπαιοφόρος, δηλαδή θριαμβευτής. Υπήρξε υπερασπιστής των φτωχών και ελευθερωτής των αιχμαλώτων. Βγήκε αλώβητος από τα βασανιστήρια των δημίων του, νικώντας το θάνατο.

Δυστυχώς, η 23η Απριλίου 2010 θεωρείται αποφράδα μέρα. Ο τότε πρωθυπουργός, ο διαβόητος ΓΑΠ, με το κατάπτυστο διάγγελμά του από το Καστελόριζο, ανακοίνωσε την αιχμαλωσία και την υποταγή του ελληνικού λαού, στις κτηνώδεις πολιτικές των μνημονίων. Σημειολογικά, η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα έναν Ελευθερωτή, με το σφρίγος, τη γενναιότητα και τη δύναμη ψυχής του μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Να μας απελευθερώσει από την διαφθορά του κομματικού συστήματος κυβερνητικής εξουσίας και τις αιμοσταγείς μνημονιακές οικονομικές πολιτικές. Έναν Ελευθερωτή, που να πετάξει στον καιάδα τα λείψανα της αποτυχημένης κομματικής μασονίας. Να τσακίσει το παρακράτος της μιντιακής παραπληροφόρησης.

Οι καθοδηγητές της εγχώριας παραπληροφόρησης ταυτίζουν το ψέμα με την αλήθεια. Το 2012 έγιναν δύο κουρέματα του δημοσίου χρέους, συντελώντας στη μείωση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης κατά 138 δις ευρώ (€). Παρ’ όλα αυτά, την περίοδο 2009-2018, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 298,5 δις ή 125,6% του ΑΕΠ, αυξήθηκε σε 359 δις € ή 194,4% του ΑΕΠ.
Τα μιντιακά φερέφωνα της κομματικής κρατικής εξουσίας μπορούν να μας απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα: 1) Εφόσον τα πρωτογενή κρατικά πλεονάσματα αυξάνονται, γιατί το δημόσιο χρέος καλπάζει με ρυθμούς χιονοστιβάδας; 2) Ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου χρέους της Ελλάδος; Και 3) Το συνολικό βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος της χώρας προσεγγίζει ναι ή όχι τα 1.200 δις ευρώ;

ΠΗΓΗ