Αρχική Κοινωνία ΑΑΔΕ: Χάνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους όσοι τις έχουν καταθέσει πάνω από...

ΑΑΔΕ: Χάνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους όσοι τις έχουν καταθέσει πάνω από 18 μήνες!

Καταθέσατε τις πινακίδες κυκλοφορίας το 2017 για να γλιτώσετε από τα τέλη κυκλοφορίας; Αν δεν φροντίζετε να τις πάρετε πίσω, πληρώνοντας φυσικά το κράτος, θα τις χάσετε για πάντα και θα χρειαστεί να πληρώσετε ξανά παράβολο για να βγάλετε καινούργιες! Αυτό αναφέρει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ προς της ΔΟΥ!

Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων θα αναγκαστούν έτσι να πληρώσουν το Δημόσιο προκειμένου να μην καταστραφούν οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Αν δεν το κάνουν, τότε πάλι θα πληρώσουν. Αυτή τη φορά το παράβολο για να κάνουν την αίτηση έκδοση καινούργιων πινακίδων…

Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2018 και η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ που εκδόθηκε πριν από μερικές μέρες ενημερώνει τις εφορίες για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τις… ξεχασμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Βάσει του νόμου, οι ΔΟΥ πρέπει να φροντίσουν για την καταστροφή και ανακύκλωση των πινακίδων κυκλοφορίας που έχουν κατατεθεί για διάστημα που ξεπερνά τους 18 συνεχόμενους μήνες!

Η σχετική διάταξη ισχύει αναδρομικά για όλα τα οχήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες την ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, στις 30 Μαρτίου 2018. Αφορά δηλαδή πινακίδες που έχουν κατατεθεί επί 18 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το μέτρο δεν γλιτώνουν φυσικά όσοι πρόκειται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους από τώρα και στο εξής.

Τι θα πληρώσουν όσοι χάσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας

Οι ΔΟΥ καλούνται να ξεχωρίσουν τις πινακίδες που έχουν κατατεθεί στις εφορίες για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών και να μεριμνήσουν για την καταστροφή τους.

Όσοι δεν φροντίσουν να τις πάρουν πριν καταστραφούν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας, καταθέτοντας την βεβαίωση καταστροφής αλλά και ποσό 30 ευρώ ως παράβολο υπέρ του Δημοσίου. Αν οι πινακίδες καταστραφούν για λόγους ανωτέρας βίας και δεν έχουν κατατεθεί για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 18 μηνών, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν θα πληρώσει παράβολο.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται από όλο αυτό οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία καταστράφηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2017 καθώς και την πυρκαγιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 στη Δυτική Αχαΐα, στις τέως κοινότητες Σαντομέρι, Χαραυγή, Άρλα, Φώσταινα, Ελαιοχώριο και Πετροχώριο.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων πρέπει να υποβάλλουν, εντός ενός μηνός από την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή έως τις 30.4.2018, αίτηση διαγραφής αυτών από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού καταστροφής και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής.

Η αίτηση, συνοδευομένη από βεβαίωση του οικείου Δήμου στον οποίο ο αιτών δηλώνει την κατοικία του ή πιστοποιείται ότι εκεί αποδεδειγμένα ασκεί εργασιακή ή επαγγελματική απασχόληση, υποβάλλεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας. Στον αιτούντα χορηγείται βεβαίωση διαγραφής, με ημερομηνία τις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες φυσικής καταστροφής ανά τόπο όπου συνέβη αυτή και εξαιτίας της οποίας καταστράφηκε/αχρηστεύθηκε το όχημα. Αίτηση διαγραφής μπορεί να υποβληθεί και από κληρονόμους για κληρονομηθέντα οχήματα μετά την δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, καθώς και από συγγενείς πρώτου βαθμού, η συγγένεια των οποίων αποδεικνύεται με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Δείτε εδώ όλη την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ

 

ΠΗΓΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Χάριτσης : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ

Για άρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα, σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη, κατηγόρησε ο Αλέξης Χαρίτσης...

Μητσοτάκης: Περιορισμένα Χριστούγεννα, με τις οικογένειές μας και ενδεχομένως μία ακόμα

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα",...

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει στο ΕΣΥ και γι’ αυτό δεν το ενισχύει

Επικριτική ήταν η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το ΕΣΥ κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε...

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

«Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!