Αρχική Οικονομία Έως και 750.000 τηλεθεατές την ημέρα, στόχος οι 1,2 εκατ.

Έως και 750.000 τηλεθεατές την ημέρα, στόχος οι 1,2 εκατ.

Μειωμένες οι δαπάνες για το 2016 και το 2017 στο Κανάλι της Βουλής

Διαρκώς αυξανόμενη είναι η τηλεθέαση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής από τον διευθυντή του σταθμού Κώστα Χαλβατζάκη. Η απήχηση του σταθμού μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει και το 1,2 εκατ. τηλεθεατές, ενώ σήμερα φτάνει έως τους 750.000.

Με δεδομένες τις επιφυλάξεις για τις μετρήσεις τηλεθέασης, αλλά και το κατά πόσον είναι το ζητούμενο για το Κανάλι της Βουλής, φαίνεται ότι αυξάνει η διείσδυση του σταθμού στον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με μετρήσεις, η ημερήσια κάλυψη, δηλαδή η επιλογή του προγράμματος του σταθμού από πολίτες, για τουλάχιστον ένα λεπτό, μπορεί να φθάσει έως και 1.200.000 τηλεθεατές. Σήμερα κατά μέσο όρο, σε ημέρες με κοινοβουλευτικό έργο, με περιορισμένο το άλλο ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, η ημερήσια κάλυψη κυμαίνεται ή ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις τους 750.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετρήσεων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η διείσδυση, όταν μεταδίδονται προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συζητήσεις βαρύνουσας σημασίας στην Ολομέλεια, αλλά και συνεδριάσεις επιτροπών, όπως η Εξεταστική. Όμως το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η εμβέλεια του σταθμού είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς η εικόνα του αναμεταδίδεται από την ΕΡΤ από άλλα κανάλια και όλους τους μεγάλους ιστότοπους, με εκατοντάδες χιλιάδες αποδέκτες.

 

Εργάζονται 93 άτομα

Σε αντίθεση με την τηλεθέαση, μειούμενες βαίνουν οι δαπάνες, λόγω της στοχευμένης διαχείρισης και των διαπραγματεύσεων με τους προμηθευτές περιεχομένου και τεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. υπήρξαν εκπτώσεις έως και 25% με τις εταιρείες παραγωγής και διανομής ξένου προγράμματος). Το 2016 οι δαπάνες ανήλθαν σε 795.289,83 ευρώ έναντι προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ. Και για το 2017 ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2016, ανερχόμενος σε 1.300.000 ευρώ.

 

Οι στόχοι για τον σταθμό είναι:

Α. Εμπλουτισμός του προγράμματος με έμφαση στην ελληνική παραγωγή.

Β. Περαιτέρω αξιολόγηση του προγράμματος και ενδεχόμενος αναπροσανατολισμός περιεχομένου, όπου χρειαστεί.

Γ. Ανάπτυξη συνεργειών με φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Δ. Περαιτέρω διερεύνηση για την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο και Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ήδη ενισχύθηκε το ενημερωτικό πρόγραμμα και με καθημερινή εκπομπή, ενώ περιλαμβάνονται ποιοτικές τηλεοπτικές παραγωγές, ξένες σειρές και ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ, μουσικές εκπομπές (σπουδαίες συναυλίες, όπερα και μπαλέτο), βραβευμένες κινηματογραφικές ταινίες και πολλές εκπομπές εσωτερικής παραγωγής, κοινοβουλευτικού, πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι στον σταθμό, που πλέον μπορεί να εκπέμπει και σε σήμα υψηλής ευκρίνειας (ΗighDefinition), εργάζονται 93 άτομα (14 δημοσιογράφοι). Πάντως, στο αρχείο ανθρώπινου δυναμικού του σταθμού έχουν καταγραφεί 133 εργαζόμενοι, 39 εκ των οποίων είχαν προσληφθεί κατά το παρελθόν και σήμερα εμφανίζονται να απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Eurobank: Αύξηση των δεικτών εμπορίου και μεταποίησης το 3ο τρίμηνο 2020

Στις 4 Δεκεμβρίου 2020, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αναμένεται να δημοσιεύσει τους εθνικούς λογαριασμούς του 3ου τριμήνου 2020. Τα εν λόγω στοιχεία θα αποτυπώσουν...

2nd Annual Capital Link Hong Kong Maritime Forum – Χονγκ Κονγκ, Διεθνής παραγωγή και πρωτοβουλία σκέψης στο χτ’ισιμο εθίμων και καινοτομιών

Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Χόνγκ Κόνγκ, η Capital Link είχε την τιμή να διοργανώσει το 2nd Annual Hong Kong Maritime Forum που...

EBEA: Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και Ουκρανία

Διαδικτυακό συνέδριο  με θέμα “Ukraine and Greece: Discover new opportunities”  πραγματοποίησαν το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα και...

Ας εξοικειωθούμε λίγο με τα mRNA εμβόλια και ας έχουμε εμπιστοσύνη

Γράφει η Δρ. Τζούλια Μισιτζή Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται mRNA εμβόλιο; Στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι νέο. Είναι μια μακρά ερευνητική προσπάθεια που ξεκίνησε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!