Αρχική Κοινωνία “Έφοδος” της εφορίας σε δάνεια και θυρίδες από τον Μάρτιο – Όλα...

“Έφοδος” της εφορίας σε δάνεια και θυρίδες από τον Μάρτιο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ηλεκτρονική πρόσβαση σε πληροφορίες για όλες τις συναλλαγές που έχουν οι φορολογούμενοι με το τραπεζικό σύστημα θα μπορούν να αποκτούν από τον Μάρτιο οι φορολογικές αρχές και όλες οι άλλες υπηρεσίες δίωξης οικονομικών εγκλημάτων.

Εφορίες, ελεγκτικά κέντρα, ΣΔΟΕ, Αρχή για την αντιμετώπιση των φαινομένων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Οικονομική Αστυνομία, οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελείς Διαφθοράς θα μπορούν να λαμβάνουν άμεσα, δια της ηλεκτρονικής οδού, από τις τράπεζες και τους παρόχους ηλεκτρονικών πληρωμών όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων που ελέγχουν. Συγκεκριμένα, θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε ταχύτατη άρση του απορρήτου των κινήσεων όχι μόνο των καταθετικών λογαριασμών, αλλά και των τραπεζικών θυρίδων, των λογαριασμών εξυπηρέτησης δανείων και των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών των ελεγχομένων.

Οι πρόσθετες αυτές δυνατότητες των φορολογικών αρχών και των λοιπών υπηρεσιών δίωξης του οικονομικού εγκλήματος θα διευκολύνουν τους ελέγχους για τον εντοπισμό μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, παράνομου πλουτισμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και θα συμβάλουν στην αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων για τις διαπραχθείσες παραβάσεις και για τυχόν τελεσθέντα οικονομικά εγκλήματα ποινικού χαρακτήρα. Οι φορολογούμενοι που θα μπουν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μέσω των νέων αυτών δυνατοτήτων ηλεκτρονικής πρόσβασης σε όλο το φάσμα των συναλλαγών με τις τράπεζες και τους παρόχους ηλεκτρονικών πληρωμών θα είναι κυρίως όσοι αποκρύπτουν παρανόμως αποκτηθέντα εισοδήματα μεγάλου ύψους και περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, καθώς επίσης και όσοι έχουν διαπράξει ποινικά κολάσιμη φοροδιαφυγή μεγάλου ύψους στον ΦΠΑ και στους λοιπούς παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους.

Τι θα βλέπουν…

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (ΣΜΤΛ και Λ.Π.) θα μπορεί πλέον να διαβιβάζει ηλεκτρονικά στις ΔΟΥ, στα ελεγκτικά κέντρα, στο ΣΔΟΕ, στην Οικονομική Αστυνομία, στην Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στους οικονομικούς εισαγγελείς και στους εισαγγελείς Διαφθοράς πληροφορίες και για:

* Τις τραπεζικές θυρίδες. Θα δίδεται απάντηση για το εάν ο ελεγχόμενος φορολογούμενος έχει θυρίδες στις τράπεζες, και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης θα παρέχονται πληροφορίες για την ημερομηνία απόκτησης της κάθε θυρίδας και της κάθε κίνησης που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη θυρίδα. Θα διαβιβάζεται, δηλαδή, το πλήρες «ημερολόγιο» των κινήσεων των τραπεζικών θυρίδων κάθε ελεγχόμενου φορολογούμενου.

* Τις πάσης φύσεως συναλλαγές των φορολογουμένων μέσω «πλαστικού χρήματος». Θα δίδονται αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις κινήσεις των φορολογουμένων μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών οι οποίες διεκπεραιώνονται μέσω τραπεζών και παρόχων ηλεκτρονικών πληρωμών.

* Τις λήψεις και αποπληρωμές δανείων (καταναλωτικών, προσωπικών, στεγαστικών και επιχειρηματικών). Θα αποστέλλονται πληροφορίες για τα ποσά των πάσης φύσεως δανείων που έχει λάβει ο ελεγχόμενος από τις τράπεζες, καθώς και για τις πληρωμές δόσεων που έχει πραγματοποιήσει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στήριξαν σήμερα τα ομόλογα

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Η μικρότερη του αναμενομένου ύφεση της ελληνικής οικονομίας (-8,2%) αποσόβησε τις πιέσεις που εμφανίστηκαν σε άλλες...

Σταϊκούρας: Να δοθούν περισσότερα δάνεια από τις τράπεζες στις ΜμΕ – Σοβαρό πρόβλημα το ιδιωτικό χρέος

Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν -με προσοχή, και εκτός των χρηματοδοτικών εργαλείων που συμμετέχει το Δημόσιο- μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απ’ό,τι...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη – Σταϊκούρα για την ύφεση προσβάλλουν την κοινωνία

Οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για την ύφεση προσβάλλουν την κοινωνία που αγωνιά, αναφέρουν σε κοινή του δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και του Αλέξη Χαρίτση, τομεάρχη Ανάπτυξης και...

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ KLEEMAN, ΕΚΕΤΑ και ThessINTEC

Η εταιρεία KLEEMANN HELLAS ABEE, το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Κέντρο Καινοτομίας & Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης - Thess INTEC, υπέγραψαν...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!