Αρχική Απόψεις Έρχεται προ-συμφωνημένος από Τσίπρα κι Ερντογάν Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας και Μοιρασιά...

Έρχεται προ-συμφωνημένος από Τσίπρα κι Ερντογάν Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας και Μοιρασιά στο Αιγαίο

Οι καλύτερες μοιρασιές γίνονται μετά από ένα πόλεμο. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπορούν εύκολα να γεννηθούν λύσεις που συμφέρουν και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και μάλιστα να τις κάνουν πλουσιώτερες.

Έτσι, ό,τι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει στην Ελλάδα (μια μοιρασιά του Αιγαίου σχεδιασμένη από τους Αμερικανούς εδώ και δεκαετίες), θα καταφέρει να το χρησιμοποιήσει ως εκλογικό πλεονέκτημα για να επιβιώσει το σιωνιστικό καθεστώς Σύριζα.

Αυτή η μεθόδευση μάλιστα βολεύει και τον Ερντογάν για να αποσείσει την τρομερή πίεση που υφίσταται τους τελευταίους μήνες και να δείξει στους Τούρκους ότι κέρδισε ένα μεγάλο κομμάτι από την πρόσφατα μόνον πολυ-διαφημισμένη ‘Γαλάζια Πατρίδα’.

Δεν είναι μόνον ο Καρατζαφέρης κι οι υπόνοιες που εκφράζει. Είναι ένα πλήθος άλλων στοιχείων που συνηγορούν σχετικά. Αυτά όλα πήραν μια άλλη διάσταση από τον πρόσφατο, έμμεσο ‘διάλογο’ ανάμεσα στον Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ένα ηλίθιο νούμερο βαλτό να πετάει σπόντες, και την ρωσσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή, οι Αμερικανοί (ή μάλλον μια πλευρά του αμερικανικού κατεστημένου) θέλουν τον πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας, και την συνεπαγόμενη μοιρασιά και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (και γι’ αυτό λένε ότι φοβούνται μήπως συμβεί κι ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο) κι οι Ρώσσοι δεν τον θέλουν.

000.jpg

Σχετικά:

Μ. Μενέντεζ: Ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Την ανησυχία και τους φόβους του για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας, ενώ δίνει λεπτομέρειες για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη γείτονα χώρα από τις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο euronews, για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία σημείωσε ότι «πάντα είμαι ανήσυχος για την Τουρκία και τις παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου χώρου. Πάντα ανησυχώ για πιθανές συγκρούσεις και για αυτό το λόγο έχουμε καλέσει την Τουρκία να μην προχωρεί σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν θέλουμε να δούμε δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε μία σύρραξη η οποία θα ήταν τρομακτική για το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα όμως δεν είναι αυτός που παραβιάζει τον εναέριο χώρο» και επανέλαβε ότι ο ίδιος ανησυχεί «ανεξαρτήτως των ενεργειακών εξελίξεων, για μία πιθανή ανάφλεξη στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της Τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου».

Ερωτηθείς για το θέμα των S-400 από την Τουρκία και πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ είπε ότι «εάν η απόκτηση πραγματοποιηθεί, πρώτον αυτό επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με τον νόμο, τον οποίο εγώ ο ίδιος εισηγήθηκα και δεύτερον η Τουρκία δεν θα έχει ποτέ ένα F-35 δίπλα σε σύστημα S-400».

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό και δεν συνάδει με το Εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Είναι μη αποδεκτό για τους συμμάχους μας και δεν είναι συμβατό με τον ΝΑΤΟ και τους συμμάχους μας, οι οποίοι έχουν αγοράσει τα F-35. Μία τέτοια κίνηση μας απομακρύνει από τη συναίνεση που επικρατεί στο ΝΑΤΟ. Οπότε ναι, κανένα F-35 δεν θα πωληθεί στην Τουρκία, εάν παραλάβει τα S-400», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για την «Ασφάλεια και την Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο», το οποίο τέθηκε ενώπιον του αμερικανικού κονγκρέσου με δική του πρωτοβουλία έκανε λόγο και για «τεράστιες συνέπειες» στον αμυντικό τομέα της Τουρκίας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η Τουρκία να επανεξετάσει την θέση της.

Αναφερόμενος στο θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία διευκρίνισε πως «υπάρχουν περίπου 8 κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν, ανάμεσα σε αυτές είναι περιορισμοί στις εξαγωγές, θέματα απόκτησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, υπάρχουν χρηματοπιστωτικά εργαλεία που είναι πολύ ισχυρά, για παράδειγμα οι περιορισμοί στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε οικονομικής πράξης σε αμερικάνικές τράπεζες. Υπάρχουν θέματα με τη Visa που μπορούν να προκύψουν. Υπάρχει μία λίστα 8 κυρώσεων, από τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιλέξει 5, όπως προβλέπει η νομοθεσία».

«Θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες στο αμυντικό τομέα της Τουρκίας, επιπρόσθετα με τις κυρώσεις, συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «για το λόγο αυτό ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει την στάση της και θα επιστρέψει στο δρόμο, όπου θα είναι ένας καλός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα στηρίζει τις αξίες του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να κάνουν όσα χρειάζεται για να ενισχυθεί μία μακροπρόθεσμη σχέση. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν σε ποιο άλλο μέρος στον κόσμο – και θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα ή κάπου αλλού- θα προστατεύεται το εθνικό συμφέρον και η ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ».

Τέλος, έκανε λόγο για «στενή συνεργασία» της χώρας του με την Ελλάδα, ενώ στάθηκε και στον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου και πώς αυτός αναδιαμορφώνεται με τα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν σε Κύπρο και Ισραήλ.

https://www.naftemporiki.gr/story/1468622/m-menentez-anisuxo-gia-thermo-epeisodio-sto-aigaio

Η αντίδραση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα για τις δηλώσεις Μενέντεζ

Πέμπτη, 25 Απριλίου

Θέμα «ανάμειξης στα εσωτερικά της Ελλάδας» από την πλευρά των ΗΠΑ κάνει λόγο στο λογαριασμό της στο twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, με αφορμή τις δηλώσεις του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα μίλησε για την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία και τις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα στο twitter η ρωσική πρεσβεία ανέφερε: «Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι». Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;»

Ακολούθως με δεύτερη ανάρτηση η ρωσική πρεσβεία σημειώνει ότι ο πραγματικός στόχος είναι να πουλήσει την Τουρκία αμερικανικό πολεμικό υλικό και όλα τα άλλα είναι «κινήσεις εντυπωσιασμού».

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού».

https://www.naftemporiki.gr/story/1469489/i-antidrasi-tis-rosikis-presbeias-stin-ellada-gia-tis-diloseis-menentez

Δείτε το βίντεο:

Война между Грецией и Турцией, заранее организованная Ципрасом и Эрдоганом, может вскоре состояться

https://ok.ru/video/1349737187949

A war between Greece and Turkey, pre-arranged by Tsipras and Erdogan, may soon take place

https://vk.com/video434648441_456240140

Έρχεται Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας Μεθοδευμένος από κοινού από τους Τσίπρα – Ερντογάν;

Περισσότερα:

Начните смотреть в 8:00!

Греческий политик Джордж Карацаферис признается, что ожидает войны между Грецией и Турцией в ближайшее время перед предстоящими парламентскими выборами в Греции (назначенными на октябрь 2019 года).

Эрдоган оказывается в очень слабом положении в Турции, где с одной стороны его пантуранские евразийские союзники (МХП) тянут его к Китаю и России, а с другой стороны его противники-кемалисты заключили союз с США, ЕС и Израилем против него.

В Греции Ципрасу грозит историческое поражение и политическое вымирание на предстоящих парламентских выборах.

Хорошо подготовленная война может помочь как Ципрасу, так и Эрдогану, особенно если это великолепно организованный театрализованный акт с двумя победителями и огромным выигрышем для обоих.

Однако это развитие может также удовлетворить интересы других держав!

——————————————————–

Start watching at 8:00!

Greek politician George Karatzaferis confesses that he expects a war between Greece and Turkey anytime soon before the forthcoming Greek parliamentary elections (due in October 2019).

Erdogan finds himself in a very weak position in Turkey, where from one side his Panturanist Eurasiatic allies (MHP) pull him toward China and Russia and from the other side his Kemalist opponents made an alliance with US, EU and Israel against him.

In Greece, Tsipras is about to face a historic defeat and political extinction in the forthcoming parliamentary elections.

A well pre-arranged war may help both, Tsipras and Erdogan, particularly if it is a superbly stage-managed theatrical act with two winners and abundant gains for both.

However, this development may also suit other powers’ interests as well!

———————————————————–

Ακούστε από το 8:00 και μετά!

Ο Ερντογάν βρίσκεται ανήμπορος να σταθεί μέσα στην Τουρκία όπου από την μια οι παντουρανιστές σύμμαχοί του τον τραβάνε κοντά στην Κίνα και τη Ρωσσία κι από την άλλη οι κεμαλιστές αντίπαλοί του έχουν συμμαχήσει εναντίον του με ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, κι Ισραήλ.

Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει ενδεχόμενο πολιτικού αφανισμού στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ένας μεθοδευμένος πόλεμος τους βολεύει και τους δύο αν είναι μια καλά οργανωμένη θεατρική παράσταση με δύο νικητές κι άφθονες παροχές εκατέρωθεν.

Αυτό όμως βολεύει και πολλούς άλλους!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τσίπρας: Ερασιτεχνική και ύποπτη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – «Και κερατάδες και δαρμένοι»

O Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ακρίβειας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης...

Σκληρή κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ΑΜΚ της ΔΕΗ

Σε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ εξελίχθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης 56 βουλευτών για τα μέτρα των...

Κορωνοϊός: 2.130 νέα κρούσματα και 47 θάνατοι – Στους 323 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.130 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα ανακοινώθηκαν 47 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται...

Σταϊκούρας: Παροδικού χαρακτήρα οι ανατιμήσεις – Θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά

Τα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν ότι συνολικά οι ανατιμήσεις που παρατηρούμε, είναι παροδικού χαρακτήρα, εκτίμησε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή. Όπως εξήγησε, «αυτό προκύπτει από...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!