Αρχική Απόψεις Έρημος Συρίας-Αιγαίο- Τουρισμός και μια Κερκόπορτα

Έρημος Συρίας-Αιγαίο- Τουρισμός και μια Κερκόπορτα

Η πόλεμος στην Συρία επικεντρώνεται στην έρημο της στα ανατολικά και νότια  τμήματα της χώρας.όπως έχω γράψει και στο ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ Μ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ- ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΣΥΡΙΑΣ-Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ- Ο ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΑΜΟΙΡΑΜΟΣ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ  η έρημος αυτή θα αποτελέσει το καταφύγιο των τζιχαντιστών Εκεί , σε αυτή την άγονη περιοχή οι ΗΠΑ μαζί με την Ιορδανία δήθεν θα περιορίσουν τους τζιχαντιστές οι οποίοι δήθεν θα δηλώσουν την πρόθεση τους να παραδοθούν.Αυτό που θα γίνει ωστόσο θα είναι το ΄΄ξέπλυμα΄΄ των τζιχαντιστών και η παροχή διαβατηρίων και όλων των μέσων από τις ΗΠΑ και την Ιορδανία με τις ευλογίες της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ για να μπορέσουν οι τζιχαντιστές να την ΄΄κοπανήσουν΄΄ προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς την Ευρώπη.
Υπάρχει όμως και plan B
Για την έρημο στα νοτιοανατολικά της Συρίας υπάρχει πάντα και το σχέδιο από ΗΠΑ και Κατάρ για την διατήρηση της στην μελλοντική τριχοτόμηση της Συρίας και την δημιουργία ενός σουνιτικού σαλαφιστικού κράτους το οποίο θα αποτελέσει την συνέχεια του Ισλαμικού Κράτους αλλά σε πολύ περιορισμένη έκταση .Το κράτος αυτό θα αναγνωρισθεί από ΗΠΑ και Κατάρ, θα προστατευθεί μάλιστα και από στρατό των ΗΠΑ και Ιορδανίας ο οποίος εδώ και τρία χρόνια εδρεύει στην τελευταία και προετοιμάζεται γιαυτό.Ο λόγος της ύπαρξης αυτού του κράτους θα είναι εκτός από την διάσωση των τζιχαντιστών και η παρεμπόδιση της υλοποίησης των σχεδίων Ρώσων και Ιρανών για ένα αγωγό που θα ξεκινάει απο τα υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου του Ιράν ,θα διασχίζει το νότιο σιιτικό Ιράκ , την νοτιοανατολική έρημο της Συρίας και θα καταλήγει στα Συριακά παράλια.
Άραγε έχετε αναρωτηθεί γιατί σε όλη την μεταπολιτευτική λαίλαπα της αποβιομηχάνισης και του προσχεδιασμένου οικονομικού μαρασμού, ειδικά μετά το 1981, το μόνο που επιβίωσε είναι η  ΄΄τουριστική βιομηχανία΄΄; Ο λόγος είναι ότι σχεδόν όλα τα τουριστικά αναπτυγμένα νησιά ΄΄κάθονται΄΄ πάνω στα τεράστια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου.Θα μου πείτε και τι μ αυτό.
Η οικονομική άνθηση αυτών των περιοχών τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες που βρίσκονταν σε αντιδιαστολή με την οικονομική κατάπτωση της ηπειρωτικής χώρας δημιούργησε μια μερίδα ανθρώπων που έχουν μεγάλες αλλά και πιο μικρές τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίοι έμαθαν να βλέπουν το Αθηναϊκό ή Αθηνοκεντρικό κράτος΄΄ ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη τους αλλά και ως φορομπηχτικό οργανισμό ο οποίος εκδικητικά παρεμποδίζει την ευμάρεια τους.
Το πρόβλημα επιτάθηκε με τον κοσμοποπολίτικο χαρακτήρα των νησιών και την ανάπτυξη μιας κοσμοθεωρίας που πρεσβεύει ιδανικά που έχουν άμεση συνάφεια με την παγκοσμιοποίηση.
Τα πολλά κεφάλαια μερικών επιχειρηματιών στα νησιά τους κάνουν να αισθάνονται άτρωτοι και να ξεχνούν ότι τελικά τα νησιά αυτά είναι μέρος της ελληνικής επικράτειας και σε περίπτωση συρράξεως η Ελλάδα θα αναλάβει την υπεράσπιση τους.
Το πρόβλημα επιτάθηκε με την κρίση από το 2008 οπότε και οι γερμανοί διέταξαν επιτέλους να φορολογούνται και οι διάφοροι μικρέμποροι κι επιχειρηματίες, όπως ταβερνιάρηδες και rentroomηδες,των οποίων μικρή μερίδα  αντιδρώντας υιοθέτησε την νοοτροπία των μεγάλων επιχειρηματιών, ότι δηλαδή η ΄΄Αθήνα΄΄ και το ελληνικό κράτος είναι εχθρός τους και ότι τέλος πάντων ΄΄τι δουλειά έχουμε μ αυτούς”
Η μερίδα αυτή ανθρώπων είναι μικρή ακόμα και δεν μπορεί κανείς συλλήβδην να κατηγορεί τους πάντες ωστόσο η φωνή τους όλο και δυναμώνει και μάλιστα χωρίς να αντικρούεται απο στιβαρά επιχειρήματα Επιβαρυντικός παράγοντας στην λαθεμένη αυτή λογική είναι και το κύμα των Τούρκων τουριστών οι οποίοι δίνουν την τέλεια δικαιολογία στους νησιώτες για να αυταεξαπατηθούν περί φιλικών διαθέσεων των Τούρκων.
Παράλληλα δε το λεγόμενο ΄΄Αθηναικό΄΄ κράτος έκανε τα πάντα από πλευράς υποδομών για να αποδείξει ότι είναι πράγματι απέναντι απο τους νησιώτες και όχι μαζί τους.
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο μεγαλοξενοδόχος και ο ταβερνιάρης είναι ότι όλα αυτά είναι προμελετημένα για να του πασάρουν τελικά την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ως μόνη λύση για να μπορεί να απελευθερωθεί απο το δήθεν δεσποτικό Αθηναϊκό κράτος .
Στο βάθος όμως υπάρχει η παγίδα της τουρκοποίησης των νησιών και το ΄΄οθωμανικό δίκαιο΄΄. Τα έχω ξαναγράψει το 2014 στο Η ”ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ-Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ- ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΖΙΝΩΝ – Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ- Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  Η πλάκα είναι μερικοί που ανακαλύπτουν το ιστολόγιο μου σήμερα και γράφουν στα σχόλια΄΄γιατί δεν λες και κατι για την διχοτό,ηση του Αιγαίου,γιατί δεν λες για εκείνο, για το άλλο..” νομίζοντας ότι είμαι κανένας χθεσινός … Τα γράφω χρόοοονια τώρα.Το ιστολόγιο δεν θα υπάρχει για παντα, δεν μπορώ να ξοδεύω χρόνο για πάντα,ήδη έχω κατεβάσει ρυθμούς και θα συνεχίσω έτσι.
Τι θα ισχύσει λοιπόν στην υπόλοιπη   Ελλάδα ;. Ο πόλεμος της κυβέρνησης εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων έχει ως στόχο την εξαφάνιση τους και την αντικατάσταση τους απο Γερμανούς.Γερμανικές δικηγορικές εταιρίες, εταιρίες τεχνητών, πολυκαταστήματα θα αντικαταστήσουν τους Έλληνες οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα ύπαρξης μόνο ως υπάλληλοι των γερμανικών εταιριών με τον βασικό μισθό ανεξαρτήτως ηλικίας.
Ιδιωτικά νοσοκομεία ,ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, ιδιωτικά σχολεία αλλά και κάθε δημόσια υπηρεσία που μπορεί να αντικατασταθεί απο ιδιωτική θα είναι το μέλλον της Ελλάδας αλλά μόνο για όσους θα διαθέτουν το χρήμα.Οι υπόλοιποι θα ζούνε ως μαύροι της Νότιας Αφρικής σε μια κατ επίφαση δημοκρατία γεμάτη από καζίνο και ναρκωτικά
Αλλά για να πούμε την αλήθεια δεν θα υπάρχουν μόνο γερμανικές εταιρίες αλλά και τουρκικές με καταριανά κεφάλαια οι οποίες ήδη έχουν εξαγοράσει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εκτάσεις , μαρίνες και έχουν βολιδοσκοπήσει και ανενεργές βιομηχανικές μονάδες .
Πράγματι το Αθηναϊκό κράτος θα αντικατασταθεί από Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπου δεν θα υπάρχει  άγρια φορολογία παρά μόνο εργασία πλάι πλάι με τον Αχμέτ και τον Μωχάμεντ.

Όσοι βιαστούν να με ψέξουν για το φρόνημα των νησιωτών να γνωρίζουν ότι μιλάω για μια μικρή μερίδα.Όσοι επιμένουν να με ζαλίζουν τότε θα με αναγκάσουν να θέσω το ερώτημα ΄΄τι κάνουν κάθε βράδυ και ξημερώματα στο  φάρο πασίγνωστου ακριτικού μικρονησιού που τελευταία μας έχει κάνει να ανησυχούμε για την ασφάλεια του  ο τάδε  και ο ταδε ντόπιοι κάτοικοι με φακό και κυάλια ;” Η απάντηση δεν σας αρέσει καθόλου.
Το ότι κάποιοι πρόδωσαν την Πόλη το 1453 δεν σημαίνει ότι ήταν καθολικά αποδεκτή ιδέα.

Greek Spirit
21-5-2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνα Αδάμου – Η αντίδραση του Γ. Βαρουφάκη

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε η βουλευτής του κόμματος, Κωνσταντίνα Αδάμου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της βουλής...

Μελέτη ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας

Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές ημέρες, αναφέρουν...

Τόκιο: Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας – Προκρίθηκε στον τελικό

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο Λευτέρης Πετρούνιας την επιχείρηση υπεράσπισης του Ολυμπιακού τίτλου του στο Τόκιο, αφού η εντυπωσιακή εμφάνισή του στον προκριματικό...

Μητσοτάκης: Συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης

«Η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 47 χρόνια δημοκρατικής πορείας. Προσθέτει έτσι, μία ακόμη σελίδα στο πιο μεγάλο κεφάλαιο πολιτικής ομαλότητας της Ιστορίας της. Και, καθώς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!