Αρχική Απόψεις Ένα φωτεινό 70% στο σκοτάδι της ενημέρωσης!

Ένα φωτεινό 70% στο σκοτάδι της ενημέρωσης!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για έναν δήμαρχο που τους έχει κερδίσει όλους. Από τους πολίτες  και τα μίντια μέχρι τους αντίπαλους πολιτικούς.

Στα κανάλια βράδυ της Κυριακής παρακολουθώ τον γύρο του θριάμβου των νικητών δημάρχων.

Στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 65,25%, στην Θεσσαλονίκη το μεγάλο «διπλό» του Κωνσταντίνου Ζέρβα με 66.79%, στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης με 57% και πάει λέγοντας!

Όσο για την Περιφέρεια και εκεί η επικράτηση του σταρ περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κρίνεται καθαρή και συνάμα εντυπωσιακή.

Ας κρατήσουν οι χοροί! Ως γνωστό είμαστε λαός φιλέορτος, αρεσκόμεθα στις γιορτές και στα πανηγύρια δια ασήμαντον αφορμή!

Το σκηνικό ίδιο και απαράλλαχτο. Συνδέσεις, κόντρα συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα των νικητών!

Σύνδεση νωρίς για το κλίμα που επικρατεί, για τις πρώτες αντιδράσεις.

Σύνδεση αργότερα ώστε να ενημερωθούμε για την ώρα άφιξης των δημάρχων στα στρατηγεία.

Σύνδεση, όταν η νύχτα κουρασμένη πια  έχει απλώσει το κορμί της παντού, για τους πανηγυρισμούς με τους ψηφοφόρους και τα στελέχη να πρωτοστατούν και να χοροστατούν!

Σύνδεση για τις δηλώσεις των νικητών, διαγγέλματα και ομιλίες , τοποθετήσεις των ηττημένων και ο κύκλος των συνδέσεων ολοκληρώνεται με την αποθεωτική αποχώρηση των θριαμβευτών.

Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ η ίδια διαδρομή, το ίδιο δρομολόγιο. Αθήνα, Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα, Τσιμισκή, Πειραιάς και τούμπαλιν!

Οι ίδιες εικόνες παντού καταργούν το ζάπινγκ!

Σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα και συχνότητες, ιδιωτικές και δημόσιες.

Κάτι ανάλογο στα ραδιόφωνα, πιστή αντιγραφή της τηλεοπτικής πραγματικότητας στο διαδίκτυο.

Οι συγκεκριμένοι, με τα συγκεκριμένα τους στα συγκεκριμένα μέρη!

Λίγα χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας στο τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας με βάση τον μόνιμο πληθυσμό, στον Δήμο Πάτρας υπάρχει δήμαρχος νικητής. Δήμαρχος θριαμβευτής με ποσοστό 70%!

Αλλά το γεγονός δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανένα, καμία τηλεόραση ώστε να σπαταλήσει τον πολύτιμο τηλεοπτικό της χρόνο για εκτενείς δηλώσεις, για το κλίμα, για τους πανηγυρισμούς.

Δεν αξίζει προσοχής, μελέτης, ανάλυσης το γεγονός ότι ένας δήμαρχος σε ένα τόσο μεγάλο δήμο συγκέντρωσε το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ποσοστό της βραδιάς.

Έστω από περιέργεια, από δημοσιογραφική διαστροφή! Τι έγινε ρε αδελφέ; Πως τα κατάφερε αυτός ο άνθρωπος, ο άγνωστος στο ευρύ κοινό;

Καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν τον ανέφεραν οι εφημερίδες, δεν τον έπαιζαν τα μέσα, το διαδίκτυο. Τότε πως κατόρθωσε και πήρε 70%;;;

Τι έκανε ο μπαγάσας; Τους λάδωνε, ή σαν κάποιον  άλλο μεγαλοδήμαρχο της Δυτικής Πελοποννήσου έταξε στον αντρικό πληθυσμό γάμο με κορμιά εισαγωγής!!!

Ο Κώστας Πελετίδης περί ου ο λόγος είναι ο μεγάλος νικητής, ο αναμφισβήτητος θριαμβευτής στην μάχη των δήμων. Είτε αρέσει στα μέσα , είτε όχι!

Που δεν αρέσει γιατί βρίσκεται στην απέναντι πλευρά από αυτήν που θέλουν να εμφανίσουν.

Κόντρα στην «αλήθεια» που τους ενδιαφέρει να διαδώσουν, κόντρα στην συστηματική προσπάθεια των «αντικειμενικών» για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Κόντρα στην λογική της μισής αλήθειας.

Ο Κώστας Πελετίδης κέρδισε τους πάντες! Τους πολιτικούς του αντιπάλους, το στάτους των μίντια, τους ντουμπλ φας αυτοπροσδιοριζόμενους αριστερούς κάθε απόχρωσης που νοιάζονται για το καλό των πολλών!

Κέρδισε ακόμα και την φθορά που επιφέρει στην εξουσία η θητεία των 5 χρόνων στον Δημαρχικό Θώκο.

Γιατί είναι ο μόνος δήμαρχος της χώρας, σε δήμο πρώτης γραμμής, που στην επικράτεια του επανεκλέγεται με τόσο μεγάλο ποσοστό!

Τους κέρδισε όλους με τον λαό του και την πολιτική του!

Ο Κώστας Πελετίδης δεν είναι ανεξάρτητος! Δεν είναι λίγο απ’ όλα! Ούτε αποκτά χρώμα ανάλογα με τον κατά καιρούς πολιτικό του ηλιοτροπισμό.

Δηλώνει κομμουνιστής –και δυστυχώς για κάποιους δεν είναι απολίθωμα- δηλώνει μέλος του Κ.Κ.Ε!!!

Κι αυτό είναι που καθιστά την θέση του στον δημόσιο ορίζοντα προβληματική και τον αγώνα του για την επικράτηση των θέσεων του ακόμα πιο δύσκολη!

«Μα θα είναι καλός δήμαρχος, γι’αυτό τον ψηφίζουν»! Μ’ αυτή την υπεραπλούστευση προσπαθούν κάποιοι να ερμηνεύσουν το γεγονός.

Είναι όντως, αλλά τι σημαίνει στις μέρες μας καλός δήμαρχος;

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρότυπα που έχουν επιβάλλει στους δήμους οι άμεσοι ή έμμεσοι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, καλός δήμαρχος είναι όποιος ενδιαφέρεται για την καθαριότητα, για την ασφάλεια των πολιτών και τέλος μέσα από την πραγματοποίηση έργων έχει αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Και στους τρείς αυτούς τομείς ο Πελετίδης πήρε άριστα αλλιώς το ποσοστό του δεν θα ακουμπούσε τα όρια της καθολικής επικράτησης.

Αλλά το ζήτημα είναι με ποιόν τρόπο. Με ποια πολιτική!

Η πόλη πχ είναι καθαρή χωρίς η δημοτική αρχή να συζητά ή να διαπραγματεύεται την συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών.

Την ίδια ώρα ένας μεγάλος αριθμός δημάρχων ισχυρίζεται ότι το μοντέλο των δημόσιων υπηρεσιών στην καθαριότητα έχει αποτύχει. Η πολιτική Πελετίδη τους εκθέτει!

Κάτι ανάλογο συναντάμε και στους υπόλοιπους τομείς όπου η δημοτική αρχή λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Στη βάση αυτής της πολιτικής οι ανεκμετάλλευτοι χώροι παρέμειναν στον δήμο και αναμορφώθηκαν παραδίδοντας τους στον λαό κι όχι στους ιδιώτες που σκοπό είχαν το κέρδος.

Στη βάση αυτής της πολιτικής μειώθηκαν τα τέλη, φτιάχτηκαν πεζόδρομοι, στέκια, δωρεάν δημόσια πάρκινγκ, ο αθλητισμούς παρέμεινε δικαίωμα για όλους κι όχι πολυτέλεια.

Στη βάση αυτής της πολιτικής οικοδομήθηκε και πραγματοποιήθηκε η σύγκρουση της δημοτικής αρχής με τις μνημονιακές επιταγές και νόμους, με τις κατευθύνσεις  της Ε.Ε, τις νόρμες της κυβερνώσας  αριστεράς.

Η σύγκρουση μ’ αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους τον οδήγησαν ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια, σε διώξεις σε καταγγελίες.

Αλλά ο Πελετίδης τις κέρδισε όλες με τον λαό του.

Γιατί ο δημοκρατικός λαός της Πάτρας αντιλήφθηκε την εποχή της κρίσης τι σημαίνει να έχεις στο πλευρό σου μια δημοτική αρχή που το ΟΧΙ της είναι ΟΧΙ!

Αυτό ήταν το καίριο χτύπημα στο χαμηλό υπογάστριο της κυβερνώσας αριστεράς.

Η ύπαρξη σε ένα μεγάλο δήμο μιας αριστερής, κομμουνιστικής αρχής με διάθεση και σχέδιο ανατροπής και σύγκρουσης!

Εν κατακλείδι τον ψευδεπίγραφο πλουραλισμό των Μέσων δεν τον ενοχλεί τόσο το ποσοστό του Πελετίδη όσο κυρίως η ανταπόκριση των πολιτικών του θέσεων και η εφαρμογή αυτών.

Οπότε η Πάτρα καλύτερα να μείνει στο περιθώριο της ενημέρωσης.

Της ενημέρωσης, γιατί στη ζωή των πολλών πρωταγωνιστεί!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

LGBT Teenagers and Worry. For lesbian, gay, bisexual, or transgender teens, anxiety is typical.

LGBT Teenagers and Worry. For lesbian, gay, bisexual, or transgender teens, anxiety is typical. But it does need to be. Getting an adolescent is tough....

Χρεωμένα με δάνεια το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας – Πόσα καταναλώνουν, πόσα αποταμιεύουν

Χρεωμένα με δάνεια, εξαιρουμένων των ενυπόθηκων στεγαστικών για την αγορά της κύριας κατοικίας, ήταν πέρυσι το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας, εκ των οποίων...

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don’t change in any situation.

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don't change in any situation. Any betrayal painfully recognized...

Νέα 24ωρη απεργία από τους διανομείς της efood

Νέα 24ώρη απεργία, για αύριο 24 Σεπτεμβρίου, στον κλάδο εστίασης και διανομέων στην efood προκήρυξε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Κύριο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!