Γιατί η ταπεινότητα είναι ανώτερη από την μεγαλομανία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι. Ο άνθρωπος με ό,τι κι αν ασχολείται, εάν δεν αγγίζει την καρδιά όλων των ανθρώπων, δεν μπορεί να μιλάει για επιτυχία. Τι να το κάνω εγώ να με αγαπούν οι μισοί άνθρωποι και οι άλλοι μισοί να με μισούν! Το δεύτερο βήμα θα είναι ο πολιτικός λιθοβολισμός και το τρίτο ο πολιτικός θάνατος! Επιτυχία είναι αυτή που έλεγε ο Χριστός. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το άρθρο μας!..

ΠΡΙΝ μερικά χρόνια, το 2007, ο καλός μου φίλος και συνεργάτης Άδωνις Γεωργιάδης, ο γνωστός πολιτικός και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την εποχή που αγωνιζόταν μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να μπει στη Βουλή, με το κόμμα του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, σε μια συζήτηση που κάναμε στο Ξενοδοχείο «Λύδρα Μάριοτ», παρουσία του ανιψιού μου, Παναγιώτη Κ. Βλαχάκη, πρότεινε στον γράφοντα να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ με το σκεπτικό ότι, επειδή την εποχή εκείνη ήμουν από τους πιο προβεβλημένους ανθρώπους στην τηλεόραση και στα διάφορα έντυπα μέσα τού εκεί δημοσιογραφικού συγκροτήματος, θα έβγαινα βουλευτής.

Και είχε δίκιο. Αλλά αρνήθηκα. Και αρνήθηκα διότι όλα αυτά τα θεωρούσα (και τα θεωρώ ακόμη) στοιχεία που δεν προσεγγίζουν τον άνθρωπο. Στερούνται ανθρωπιάς και ανθρωπίνου μεγαλείου. Εάν ο άνθρωπος, με ό,τι κι αν ασχολείται, δεν γίνεται αποδεκτός από την συντριπτική πλειονοψηφία των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται, δεν μπορεί να μιλάει για επιτυχία. Για αποτυχία πρόκειται και μάλιστα μεγάλης εμβέλειας. Κι όσο πιο «γνωστός» γίνεσαι, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευτέλεια με την οποίαν περιβάλλεται ο όποιος μεγαλομανής.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με είχε προσεγγίσει πολύ νωρίτερα. Στις πρώτες εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του κόμματος με είχε βάλει στη λίστα υποψηφίων σε κάποιες επιτροπές, όπου είχα βγει πρώτος και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, παρά το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν καν στις αρχαιρεσίες.
΄
Αλλά το θέμα δεν σταμάτησε εκεί. Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού με παρακάλεσε να μπω στους εκλογικούς καταλόγους ως υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών των εθνικών εκλογών του 2004. Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη στιγμή δεν ήθελα να μπω στη λίστα αυτή, αλλά ζήτησα να απομακρυνθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και τελικά να με βάλουν υποψήφιο … στον Έβρο, που δεν με γνώριζε ούτε η μάνα μου. Δεν ξέρω πόσους ψήφους πήρα, αφού, για σοβαρούς λόγους (μεταξύ των οποίων και η κινητική δυσκολία), δεν πήγα να ψηφήσω, αλλά το κόμμα στις εκλογές αυτές δεν πέρασε στη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης επέμενε να είμαι υποψήφιος και στις εκλογές που ακολούθησαν για την Ευρωβουλή. Μου έστελνε μάλιστα ανθρώπους στο σπίτι μου για να υπογράψω τα διάφορα δικαιολογητικά. Τελικά, για να μη του χαλάσω το χατίρι, δέχθηκα να μπω στο ψηφοδέλτιο (νομίζω με είχε 7ο στη λίστα), αλλά, όπως και στις εθνικές εκλογές, για λόγους πολύ σοβαρούς (κινητική δυσκολία), δεν πήγα να ψηφίσω!.. Έτσι κι αλλιώς είχα απογοητευθεί πάρα πολύ από το πολιτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί γύρω μου!..

Ακολούθησε και νέα πρόταση, αυτή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που προανέφερα, αλλά η άρνησή μου ήταν οριστική. Τελικώς το κόμμα κατάφερε και μπήκε στη Βουλή (2007) με ό,τι έπραξε (καλό ή κακό) στη Βουλή και έξω από αυτή, για τον τόπο.

Επανέρχομαι, λοιπόν, και λέω: Ο άνθρωπος με ό,τι κι αν ασχολείται, εάν δεν αγγίζει την καρδιά όλων των ανθρώπων, δεν μπορεί να μιλάει για επιτυχία. Τι να το κάνω εγώ να με αγαπούν οι μισοί άνθρωποι και οι άλλοι μισοί να με μισούν! Το δεύτερο βήμα θα είναι ο πολιτικός λιθοβολισμός και το τρίτο ο πολιτικός θάνατος! Επιτυχία είναι αυτή που έλεγε ο Χριστός:

«… 31 και καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως. 32 και ει αγαπάτε τους αγαπώντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γάρ οι αμαρτωλοί τους αγαπώντας αυτούς αγαπώσι. (…) αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, και έσται ο μισθός υμών πολύς, και έσεσθε υιοί υψίστου, ότι αυτός χρηστός εστιν επί τους αχαρίστους και πονηρούς. 36 Γίνεσθε ούν οικτίρμονες καθώς και ο πατήρ υμών οικτίρμων εστί. 37 Καί μη κρίνετε, και ου μη κριθήτε· μη καταδικάζετε, και ου μη καταδικασθήτε· απολύετε, και απολυθήσεσθε· 38 δίδοτε, και δοθήσεται υμίν·…» (Κατά Λουκάν, Κεφάλαιο στ΄ 31-38)

Κλείνοντας θα ήθελα, προς αποκατάσταση της αλήθειας να πω κάτι, που το θεωρώ απαραίτητο: Στο δημοσιογραφικό και τηλεοπτικό συγκρότημα του Γιώργου Καρατζαφέρη εργάσθηκα αφιλοκερδώς. Δεν του ζήτησα ποτέ μου χρήματα, διότι τον αγαπούσα πολύ. Άλλο αν πολλές φορές η (πολιτική) συμπεριφορά του με πίκρανε τόσο πολύ, ώστε να με αποκαρδιώσει σε πολλά πράγματα και να μη θέλω να έχω καμία (μα απολύτως καμία) σχέση με την πολιτική.

Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

ΠΗΓΗ