Αρχική Απόψεις Ένας Αλέξης που ήθελε να τον λένε Ανδρέα

Ένας Αλέξης που ήθελε να τον λένε Ανδρέα

του Νίκου Παπαγεωργίου

Μπορεί ο Αλέξης να γίνει Ανδρέας; Όποιος παρατηρήσει τη γλώσσα του σώματος του θα διαπιστώσει ότι, οι κινήσεις του είναι περίπου ίδιες με αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου. Ιδιαίτερα ο τρόπος που κινεί τα χέρια του, το άνοιγμα των δακτύλων του, αλλά και οι ομιλίες του από το βήμα της βουλής. Εκφέρει τον λόγο του αργά χρωματίζοντας τη φωνή του, ώστε να ομοιάζει με αυτή του Ανδρέα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να παρασύρει τις μάζες. Σε αυτό που μοιάζουν ακριβώς σαν δύο σταγόνες νερού είναι τα ψέματα. Αυτά που έλεγε ο Ανδρέας και αυτά που λέει σήμερα ο Αλέξης. Το ΠΑΣΟΚ πάντως, αλλά και ο Πάγκαλος πρόσφατα, του έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Ανδρέας.

Απόλυτη υποταγή στις απαιτήσεις της Τρόικα

Φυσικά ο Αλέξης αρνείται ότι προσπαθεί να μιμείται τον ιστορικό αρχηγό του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξή του, μετά από σχετική ερώτηση απάντησε αρνητικά, «ο Ανδρέας ήταν από τις μορφές του τόπου, δεν τον μιμούμαι αλλά ήταν μορφή ο Ανδρέας Παπανδρέου». Σήμερα ο αριστερός Αλέξης βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες. Ακριβώς όπως κάποτε βρέθηκε και ο Ανδρέας στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης αλλά αυτό δεν τους κάνει να μοιάζουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας προέρχεται από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Θέλησε να αντιπαρατεθεί στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και προσπάθησε να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι αντιστέκεται. Προσπάθησε επίσης να διαμηνύσει στην Ε.Ε. ότι αν χρειαστεί μπορεί να στραφεί και προς τη Μόσχα, αλλά και με το πρόσφατο ταξίδι του, και προς τις ΗΠΑ. Μάλιστα με τις ΗΠΑ έκλεισε και εμπορική συμφωνία για την αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Συμπερασματικά το μόνο που κατόρθωσε ο Αλέξης ήταν να δηλώσει υποταγή σε όλες τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών θεσμών για να παραμείνει ο μνημονιακός πρωθυπουργός, με τον περισσότερο χρόνο στον πρωθυπουργικό θώκο από τους υπόλοιπους μνημονιακούς προκατόχους του. Εξ άλλου να μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι, οι θεσμοί διακηρύσσουν σε κάθε περίπτωση ότι, είναι ο μόνος με τον οποίο δεν είχαν προβλήματα στο να επιβάλλουν στη χώρα μας όλες τις μνημονιακές απαιτήσεις τους….

Οι «επιφυλάξεις» που έγιναν… συμπόρευση

Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου με μεγάλη πλειοψηφία αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Εκείνη την περίοδο περιέγραφε την τότε ΕΟΚ ως μία επερχόμενη απειλή για την πατρίδα. Είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ. Προσπαθούσε τότε ο Ανδρέας να πείσει τον λαό ότι, η ΕΟΚ ήταν η απειλή για την ελληνική κυριαρχία της χώρας και ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονταν για την οικονομική ολιγαρχία. Με το πέρασμα του χρόνου όλα αυτά ξεχάστηκαν. Συνειδητοποίησε τα πλεονεκτήματα της προσκολλήσεως σε αυτό το Ευρωπαϊκό συνδικάτο και έγινε ο μεγάλος ειδικός στην απορρόφηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά ταμεία. Ξεχάστηκαν με την πάροδο του χρόνου όλα τα συνθήματα και συνέχισαν να τα επικαλούνται μόνο κάποιοι γραφικοί. Βέβαια δεν μπορούμε να μιλήσουμε για δρόμους παράλληλους του Ανδρέα και του Αλέξη, διότι η Ευρώπη του σήμερα με αυτή της δεκαετίας του 80 είναι εντελώς διαφορετική. Την περίοδο εκείνη η τάση της Ευρώπης ήταν η αισιοδοξία και η προσχώρηση κρατών στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Στη σημερινή Ευρώπη τα φτωχά οικονομικά μέλη της ευνοούνται από τα αναπτυξιακά κονδύλια που έρχονται από τις Βρυξέλλες. Συγχρόνως όμως έχουμε και πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. Τα Ευρωσκεπτιστικά κινήματα καθημερινά γιγαντώνονται με απρόβλεπτές εξελίξεις για τη συνοχή της. Τα όσα όμως ψευδώς υποσχέθηκαν τους ενώνουν…

Ψέματα ψέματα ψέματα

Ας έλθουμε σε αυτό που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού όπως προείπαμε, δηλαδή, στα ψέματα που είπαν και οι δύο. Να ξεκινήσουμε με τον Ανδρέα… Θυμόμαστε προφανώς όλοι το περίφημο «Συμβόλαιο με το λαό» όπου καταλήξαμε ο λαό να πληρώσει το συμβόλαιο και ο Ανδρέας με τα κομματικά του στελέχη να εισπράξουν τα συμβολαιογραφικά….

Ποιος δεν θυμάται το « Έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΟΚ», ένα σύνθημα που σήμερα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι υπήρξε το μεγαλύτερο προεκλογικό ψέμα που έχει ειπωθεί ποτέ. Ήταν η εποχή που οι πρασινοφρουροί, του πράσινου σοσιαλισμού, φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!». Και στην ΕΟΚ παραμείναμε και κονδύλια εισπράξαμε. Από το ΝΑΤΟ δεν μας έβγαλε ποτέ ο Ανδρέας λόγω του εξ ανατολών κινδύνου. «Έξω οι αμερικανικές βάσεις» φώναζε ο Ανδρέας με την αμερικανική υπηκοότητα, την Αμερικανίδα σύζυγό του, αλλά όλα αυτά για το αφελές πόπολο που τα έχαφτε. Άλλο μεγάλο ψέμα η αποκομματικοποίηση του κράτους από την επάρατη δεξιά. Το κομματικοποίησε ο ίδιος με το ΠΑΣΟΚ και τους πρασινοφρουρούς. Η δήθεν αποκομματικοποίηση του κράτους που ευαγγελιζόταν ο Ανδρέας ήταν το πρόσχημα, για να τακτοποιήσει τα «δικά του παιδιά». Οι διορισμοί γινόντουσαν μέσω των κλαδικών οργανώσεων του κόμματος. Ακόμα και βουλευτές ή υπουργοί έβρισκαν δυσκολίες προσπαθώντας να διορίσουν, χαριστικά πάντα, παιδιά δικά τους. Στις εκλογές του 1985 υπόσχεται «ακόμα καλύτερες ημέρες» προφανέστατα για τα στελέχη του κόμματός του και όχι για τον λαό. Μέρες που ποτέ δεν ήρθαν, ενώ το αμίμητο προεκλογικό «Τσοβόλα δώστα όλα» έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη των Ελλήνων και το πληρώνουμε ακόμη μέχρι σήμερα. Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ακόμη για τα σοσιαλιστικά ψέματα του Ανδρέα.

Ας περάσουμε και στα ψέματα του Αλέξη…

Τι να πρωτοθυμηθούμε. Ξεπέρασε ακόμη και το βαρώνο Μυντχάουζεν! Από τα «go back, κα. Μέρκελ, go back, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης», φτάσαμε στο σημείο να τον ακούμε να λέει στην τελευταία του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για την Άνγκελα Μέρκελ: «Είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρ’ ότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτόμυαλη, όπως φάνηκε από τη στάση της στο προσφυγικό». «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας» δήλωνε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ σε άλλη συνέντευξη, δήλωνε: «Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν». «Διότι εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτές (σ.σ. οι αγορές) θα χορεύουν. Δεν θα παίζουν αυτοί τον ζουρνά για να χορεύουμε εμείς σε όποιον σκοπό αυτές θέλουνε. Θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη» έλεγε σε ομιλία του στο Ηράκλειο τον Δεκέμβρη του 2014….

«Η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο, όπως ακριβώς τα ψηφίσατε προχθές, όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία και γεννούν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση» είχε πει επανειλημμένως, ενώ τον Ιούλιο του 2015, σε συνέντευξη δήλωνε: «Δεν είπα εγώ ότι μπορούν να σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο». Ότι ψέμα και να σκεφτούμε το έχει πει ο Αλέξης. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται!», δήλωνε τον Σεπτέμβρη του 2014, ενώ σε προεκλογική συνέντευξή του υποστήριζε ότι, δεν πλήρωσε το χαράτσι για συμβολικούς λόγους! Αργότερα, το 2015, σε ομιλία του στη Βουλή, καλούσε τους πολίτες «να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ», ενώ σε άλλη συνέντευξή, υποστήριζε ότι «η κατάργηση του φόρου ακινήτων θα πραγματοποιηθεί το 2016, αφού εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας». Καταργήθηκαν άραγε Αλέξη και δεν το καταλάβαμε;

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμιά άλλη χώρα. Να δούμε πώς θα ‘ρθουν να τους εκτελέσουν» έλεγε σε προεκλογική ομιλία του στην Κέρκυρα το 2013. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων γίνονται και τώρα μάλιστα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και ηλεκτρονικά. «Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα τον Γενάρη του 2015, ενώ προσφάτως, τον Απρίλιο του 2017, οπότε συναντήθηκε στο Μαξίμου με τη διοίκηση της Fraport, στην οποία μεταβιβάστηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε: «Σήμερα στέλνεται ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση των 1,234 δισ. ευρώ, είναι μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα!»….

«Καμία μείωση στις συντάξεις δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πρόκειται για κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης!», δήλωσε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο τέλη του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 δεσμευόταν ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Λίγους μήνες μετά, από το βήμα συνεδρίου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι δεν επρόκειτο να μειωθούν οι συντάξεις! Στη συμφωνία που υπογράφηκε και ονομάστηκε Τέταρτο Μνημόνιο προβλέπονται μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και περικοπές επιδομάτων ή φοροαπαλλαγών. Ο κομμουνιστής υπουργός Κατρούγκαλος πετσόκοψε τα πάντα. Έλεγε στον παππού ότι θα του κόψουν οι άλλοι το ΕΚΑΣ και το έκοψε ο ίδιος! «Αν είναι να υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό καλύτερα ψηφίστε Σαμαρά» και όχι μόνο υπέγραψε αλλά και τις επιδιώκει με κάθε μέσο. Έλεγε ας έρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια; «Μολών Λαβέ!!!». Και τα έδωσε όλα. Αν έδινα υποσχέσεις που δεν τηρούσα θα ήμουν αναξιόπιστος!». Πράγματι δεν τις τήρησε και είναι αναξιόπιστός. Για όλα αυτά βέβαια στεναχωριέται πάρα πολύ. Έβγαλε και έρπη. Εν κατακλείδι πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ακόμη για τα ψέματα των δύο λαοπλάνων. Λόγω χώρου δεν μπορούμε να επεκταθούμε….

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία, λειτούργησε εις βάρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αλλά και τα όσα δεινά έχει...

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και...

Intrakat: Τα νέα έργα και οι στόχοι για αύξηση της κερδοφορίας

Οι επιπτώσεις της πανδημίας υπήρξαν σημαντικές και για τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των νέων έργων, λόγω της αναγκαστικά περιορισμένης λειτουργίας...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες

Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες του εγκλήματος που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!