ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Θέμα: Έγιναν εγκληματικές ενέργειες εις βάρος του μάρτυρα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens κ. Ευάγγελου Σέκερη;
Την 1η Αυγούστου 2017 κατέθεσα στον Πρωθυπουργό ερώτηση που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 7766 με θέμα την προστασία του μάρτυρος κ. Ευάγγελου Σέκερη στη δίκη των “64άρων” κατηγορούμενων της Siemens για τα “μαύρα ταμεία” της!
Ερωτούσα τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας:
«Ένας από τους ουσιωδέστερους μάρτυρες της δίκης που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας, είναι ο κ. Ευάγγελος Σέκερης και ο οποίος είναι εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens συμμετέχοντας το 1997 στο team της γερμανικής εταιρείας κατά την υπογραφή της Σύμβασης 8002/97 στα γραφεία του ΟΤΕ (για την οποία ήδη καταδικάστηκε ο πρώην Υπουργός Τάσος Μαντέλης και ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου). Τυγχάνει δε, να είναι εξ αγχιστείας συγγενικό (μπατζανάκης) πρόσωπο με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Από την στιγμή λοιπόν που έχουν καταγγελθεί από τον ίδιο σε αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα, εγκληματικές ενέργειες εναντίον του, γιατί δεν τυγχάνει του ωφελήματος του “προστατευομένου” μάρτυρος; Το ερώτημα που τίθεται είναι καίριο, αφού έτσι διασφαλίζεται η προστασία του εν λόγω μάρτυρος και αντίστοιχα η ορθή διεξαγωγή της δίκης και η πληρότητα της αποδεικτικής διαδικασίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 9.10 του Νόμου 2928/2001 μπορούν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας μάρτυρος από πιθανή εκδίκηση και εκφοβισμό».
Σήμερα κύριε Υπουργέ,
σας καταθέτω, πως οι παραπάνω αναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες έγιναν και καταγγέλθηκαν από τον μάρτυρα κ. Ευάγγελο Σέκερη, στις:
22 Φεβρουαρίου 2010 στο Α/Τ Κηφισιάς καταγγέλθηκε ότι ευρισκόμενος σε επαγγελματικό ταξίδι στο Μόναχο της Γερμανίας, δέχτηκε αυτός και η οικογένειά του απειλητικά τηλεφωνήματα. Τα απειλητικά τηλεφωνήματα δεν σταμάτησαν άμα τη επιστροφή του στο αεροδρόμιο των Αθηνών την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου!
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως λίγες ημέρες μετά (Μάρτιος 2010) ο κ. Σέκερης έπρεπε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε το σκάνδαλο της Siemens!
14 Απριλίου 2014 στο Α/Τ Αμαρουσίου καταγγέλθηκε ότι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά της πόρτας του πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αγησιλάου 6-8 στο Μαρούσι, όπου και τα γραφεία της Siemens και του αφαίρεσαν επαγγελματικά έγγραφα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο!
13 Νοεμβρίου 2014 στο Α/Τ Ομονοίας καταγγέλθηκε ότι δράστες έσπασαν το τζάμι του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του και αφαίρεσαν μόνο ένα φάκελο με υπηρεσιακά έγγραφα!
18 Δεκεμβρίου 2014 στο Α/Τ Κορωπίου καταγγέλθηκε ότι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, έχασε τον έλεγχο με κίνδυνο να σκοτωθεί προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες της Αττικής Οδού, πηγαίνοντας για την εργασία του από το σπίτι του στα νότια προάστια! Κατεβαίνοντας διαπιστώθηκε πως άγνωστοι είχαν κόψει με φαλτσέτα (προφανώς) τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, που δυστυχώς δεν είχε αντιληφθεί κατά την αναχώρησή του από την οικία του!
Κύριε Υπουργέ Νικόλαε Τόσκα
Με δεδομένα στοιχεία τις παραπάνω αναφορές – καταγγελίες του μάρτυρος κ. Ευαγγέλου Σέκερη στα συγκεκριμένα Α/Τ της Αττικής και επειδή ο μάρτυρας εξακολουθεί να διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στη δίκη των “64άρων” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (13ος μάρτυρας και εικάζεται πως καταθέτει εντός του Σεπτεμβρίου που επαναρχίζει η δίκη), αφού εξακολουθεί και είναι ο υπεύθυνος της Siemens για το κλείσιμο των αμαρτωλών προγραμματικών συμβάσεων ΟΤΕ/Siemens, ερωτάσθε:
1. Θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος και θα τύχει ο κ. Σέκερης του ωφελήματος του “προστατευομένου” μάρτυρος, από τη στιγμή, που ούτε η Siemens γνωρίζουσα (😉 τις καταγγελίες του διευθυντικού της στελέχους, έχει φροντίσει για την προστασία του; (Μια συμπεριφορά που αφήνει πολλά ερωτηματικά και γεννά πολλές απορίες…)
Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
ΚΟΙΝ.: Γραφείο Πρωθυπουργού
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Εισαγγελέα Διαφθοράς
Αρχηγό ΕΛΑΣ
Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛΑΣ
Δείτε σχετικό βίντεο με δηλώσεις του κ.Νίκου Νικολόπουλου
Καταγγέλλει ο μπατζανάκης του Σαμαρά στέλεχος και μάρτυρας Siemens δολοφονικές απόπειρες εις βάρος του