Αρχική Κόσμος Άτσαλο χτύπημα της Ρωσίας στην Τουρκία! Ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τους Κούρδους...

Άτσαλο χτύπημα της Ρωσίας στην Τουρκία! Ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τους Κούρδους της Ροζάβα

Ένα ισχυρό χτύπημα δέχτηκε η Τουρκία από τη Ρωσία και μάλιστα τη στιγμή που έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην Αν. Μεσόγειο, για να πετύχει τους στόχους της εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας, ασκώντας στην ουσία πολιτική άσκησης στρατιωτικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Kerim Has, ο οποίος κατοικεί στη Μόσχα και έχει πολύ καλές πηγές στο σύστημα διακυβέρνησης της Ρωσίας, ειδικά στο Κρεμλίνο και το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Ρωσία δέχτηκε την ηγεσία των Κούρδων της Ροζάβα (ΒΑ Συρία), με σκοπό να τους εντάξει στη διαδικασία της Γενεύης, που γίνεται υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ και έχει ως στόχο την επίτευξη λύσης, που θα σηματοδοτήσει την νέα περίοδο για τη Συρία.

Αναφέρει λοιπόν το ahvalnews, που συνομίλησε με τον Κερίμ Χας:

Σε μια περίοδο που η Τουρκία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ανατολική Μεσόγειο, μια έκπληξη που προήλθε από τη Ρωσία την περίμενε, σε σχέση με τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί ως μείζονα απειλή για την ενότητά της, γι’ αυτό τους αποκαλεί “τρομοκράτες”. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δέχθηκε την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συρίας (MSD) Ilham Ehmed και την αντιπροσωπεία που την συνοδεύει. Για την εξέλιξη αυτή, που προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στην Άγκυρα, το τουρκικό ΥΠΕΞ επέλεξε να τηρήσει χαμηλούς τόνους, λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που έχει με τη Ρωσία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το θέμα: Ανησυχούμε που μια ομάδα η οποία αποτελείται από στοιχεία του λεγόμενου «Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συρίας», που είναι υπό την καθοδήγηση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK / YPG, προσκαλείται στη Ρωσική Ομοσπονδία και γίνεται δεκτή σε υψηλό επίπεδο από τις ρωσικές επίσημες αρχές». Ωστόσο, η Ρωσία δεν δέχεται καν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση και έκανε αυτήν την υποδοχή, γνωρίζοντας ότι αυτό ενοχλεί σε υπέρτατο βαθμό την Άγκυρα.

Η Άυγκρα, που έχει ως στόχο να καταστεί περιφερειακή δύναμη, χάνει γρήγορα έδαφος σε κάθε πεδίο καθώς απονομώνεται, αφού δημιουργεί πολλούς αντιπάλους σε πολλά μέτωπα. Εάν η χώρα, της οποίας η οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχίσει την επιθετική ρητορική και τις ενέργειές της στη Μεσόγειο, τότα θα αντιμετωπίσει οδυνηρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε η Άγκυρα στη Λιβύη, ενώ η Ρωσία αυξάνει την παρουσία της και σηκώνει τον πήχη ψηλά τόσο στο Ιντλίμπ, όσο και στη Λιβύη.

Όμως η άσχημε εξέλιξη για την Άγκυρα δεν ήταν μόνο η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Ο πρόεδρος του Κόμματος Λαϊκής βούλησης Kadri Cemil υπέγραψε ένα πρωτόκολλο με την Ilham Ehmed, για διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε πολιτική λύση στη Συρία. Θεωρείται ότι ο απώτερος στόχος αυτού του πρωτοκόλλου, που υπογράφηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, είναι η συμμετοχή των Κούρδων στη διαδικασία της Γενεύης.

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του MSD, Ilham Ehmed είπε τα εξής:

“Σήμερα, υπογράφηκε πρωτόκολλο μεταξύ του Συμβουλίου και του Λαϊκού Κόμματος Βούλησης. Είχαμε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από πρόσκληση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η Συρία. Είχαμε συζητήσεις σχετικά με μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Και πάλι, αξιολογήσαμε τι είδους λύση θα επιτευχθεί στη Συρία και πώς θα είναι η συμμετοχή μας σ’ αυτήν”.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων ANHA σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, ο Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της MSD, Hikmet Hebîb, δήλωσε:

“Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πιστεύει ότι μια πολιτική λύση στη Συρία δεν θα είναι δυνατή χωρίς τη συμμετοχή των λαών, ιδίως της Αυτόνομης Διοίκησης (της Ροζάβα) και του MSD. Είπε ότι η συμμετοχή στη διαδικασία είναι δικαίωμα του MSD και ότι οι συναντήσεις για τη Συρία όπως η Αστάνα και η Γενεύη θα είναι ελλιπείς εάν δεν συμμετάσχει η MSD”.

Είναι πολύ πιθανό οι Ρώσοι να πραγματοποίησαν αυτή τη συνάντηση ενημερώνοντας τον Άσαντ. Αναφέρθηκε επίσης ότι στη συνάντηση με τον Λαβρόφ συζητήθηκε το θέμα των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον αμάχων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Συζητήσαμε αυτήν την εξέλιξη με τον Kerim Has από τη Μόσχα.

Ο Χας επισήμανε ότι η πρωτοβουλία της Ρωσίας για επιτάχυνση των διαδικασιών για πολιτική λύση στη Συρία, λαβμάνει χώρα σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει θα προσανατολιστεί προς την ανατολική Μεσόγειο.

Τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της κατάστασης στο Ιντλίμπ και τη Συρία ες αεί, ο Κερίμ Χας συμπλήρωσε ότι  “το πυοροούν σπυρί της τζιχάντ στο Ιντλίμπ σίγουρα θα εκκαθαριστεί, προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό”. Οσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο M4, παρά το πρωτόκολλο που υπέγραμε η Τουρκία με τη Ρωσία και η Τουρκία, δεν κατέστη δυνατόν να ανοίξει στην κυκλοφορία. Η Ρωσία, διευρύνοντας τις βάσεις που έχει στην Χμεϊμίν, την Ταρσό και τη Λατάκεια, έδειξε ότι θα μείνει σε μόνιμη βάση στη Συρία. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να δεχτεί τη συνέχιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Ιντλίμπ”.

Επίσης, ο Χας υπενθύμισε ότι μετά τη μεταφορά μεγάλου αριθμού τζιχαντιστών από το Ιντλίμπ στη Λιβύη, μετέφερε κι άλλες δυνάμεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή.

Τέλος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι σαν ένα “καζάνι που βράζει”, υπογράμμισε ότι “στην περιοχή του Ιντλίμπ έχουν συγκεντρώσει δυνάμεις τόσο η Ρωσία και ο Άσαντ, όσο και η Τουρκία. Αν ανάψει μια σπίθα, τα στρατεύματα αυτά θα αντιμετωπίσουν μεγάλο κίνδυνο”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build

Like it maintains obtain steadily, this numbers will continue to build Their hotness achieve increases in the event that you posting information that that top...

Προκαλεί ξανά η Τουρκία με νέα Navtex – Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει για έρευνες η Τουρκία, σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε, προκαλώντας νέες εστίες έντασης και προκλητικότητας...

Διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού με κορωνοϊό ο Βασίλης Λεβέντης

O πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κοροναϊό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πηγές από το...

Γ. Στουρνάρας στα Νέα – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!