Σάββατο , Νοέμβριος 17 2018
Τελευταία νέα
Αρχική / Κοινωνία / ΠΔΕ: Επιστημονική ημερίδα για την θεραπευτική σημασία της μουσικής

ΠΔΕ: Επιστημονική ημερίδα για την θεραπευτική σημασία της μουσικής

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου, διοργανώνουν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στο Κάστρο του Σαραβαλίου, επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Η θεραπευτική σημασία της μουσικής στη ζωή μας».

Στην ημερίδα εισηγήσεις θα γίνουν από την Φλωρεντία Μπακομήτρου, Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών και την Μέλπω Βικάτου, Μ.Α στη Χορωδιακή Εκπαίδευση Πανεπιστήμιο Surrey, Roehamton London, Καθηγήτρια Μουσικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια –Υπεύθυνη Χορωδίας ΑΝΤΗΧΩ. Θα ακολουθήσει Συναυλία από το επταμελές μουσικό σύνολο: “Rempet motiv”.

H συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το θεραπευτικό και παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα» Πατρών και με την ευγενική συμπαράσταση του ΕΑΠ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα Ημερίδας

  • 20:00 Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί
  • 20:10-20:40 «Ο ρόλος και η δύναμη της μουσικής στην Ανθρώπινη Ζωή – Γιατί οι άνθρωποι τραγουδούν» Εισηγήτρια: ΜέλπωΒικάτου, Μ.Α στη Χορωδιακή Εκπαίδευση Πανεπιστήμιο Surrey, Roehamton London, Καθηγήτρια Μουσικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια –Υπεύθυνη Χορωδίας ΑΝΤΗΧΩ
  • 20:45 -21:15 «Η θεραπευτική σημασία της μουσικής στη ζωή μας» Εισηγήτρια Φλωρεντία Μπακομήτρου κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 21:20 -21:35 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Ανταλλαγή απόψεων με τους εισηγητές
  • 21:45-23:45 Live Συναυλία από επταμελές μουσικό σύνολο: «Rempet motiv«

 

ΠΗΓΗ

About Online Press

Δες επίσης

«Γαλάζια» τσεκούρια για μια υπόθεση λαθροϋλοτομίας

Ενα σκάνδαλο με «γαλάζιους» κατηγορούμενους, δύο βουλευτές της Ν.Δ. που βρίσκονται σε… εμφύλιο και μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *