Πέμπτη , Ιούλιος 19 2018
Αρχική / Κόσμος / Το Ιράν «καρατόμησε» τους δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, τους έδιωξαν από την Εθνική ομάδα

Το Ιράν «καρατόμησε» τους δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, τους έδιωξαν από την Εθνική ομάδα

Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται τα έθνη που θέλουν να επιβιώσουν και σέβονται την Ιστορία τους. Βαριά ήταν η τιμωρία που επιβλήθηκε στους δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου Μασούντ και Χατζiσαφί για την συμμετοχή τους στον επαναληπτικό αγώνα με την Μακάμπι παρά το εμπάργκο που ισχύει από την ομοσπονδία του Ιράν. Και οι δύο αποκλείστηκαν από την συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα της χώρας τους.
Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού του Ιράν: «Επειδή οι Μασούντ και Χατζισαφί διέσχισαν την κόκκινη γραμμή, δεν ανήκουν πλέον στην εθνική ομάδα του Ιράν. Εδώ και 38 χρόνια κανείς αθλητής δεν δέχτηκε να αντιμετωπίσει αντίπαλο από το Ισραήλ, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα, δύο ποδοσφαιριστές έκαναν το αντίθετο λόγω δέσμευσης με τον σύλλογό τους. Τί γίνεται, όμως, με την δέσμευσή τους απέναντι στο σπουδαίο ιρανικό έθνος».

Γνωρίζουμε ότι όταν κάποιες ομάδες εντάσσουν στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές μουσουλμανικού θρησκεύματος υπάρχει ελαστικότητα σε κάποιες υποχρεώσεις τους. Όπως δεν υποχρεούνται να παραστούν στον καθιερωμένο Αγιασμό λόγω θρησκεύματος, επίσης κατά την διάρκεια της εορτής του Ραμαζανιού ακολουθούν διαφοροποιημένο πρόγραμμα προπόνησης λόγω νηστείας.
Τόσο ζωτικής σημασίας ήταν αυτός ο αγώνας που δεν μπορούσε να ληφθεί υπ’ όψιν η απαγόρευση της ιρανικής ομοσπονδίας, ή υπήρξε και κάποιο άλλο σκεπτικό που αυτήν την στιγμή δεν το γνωρίζουμε.
Πάντως θα έπρεπε να σκεφτούν και οι ποδοσφαιριστές ότι από την εθνική ομάδα της χώρας τους γίνονται γνωστοί και παίρνουν μετεγγραφές και όχι από τις μικρομεσαίες ομάδες της Ελλάδος και κάποιων άλλων χωρών.

ΠΗΓΗ

About Online Press

Δες επίσης

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η «ΑΡΚΟΥΔΑ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ

Οι βαριές κατηγορίες χωρίς αποδείξεις που έκανε ο Ζάεφ κατά της Ρωσίας για ανάμειξη στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *