Πέμπτη , Αύγουστος 16 2018
Τελευταία νέα
Αρχική / Κόσμος / Το ελληνικό φαγητό που προτείνει αυστριακή εφημερίδα ως το καλύτερο καλοκαιρινό σνακ

Το ελληνικό φαγητό που προτείνει αυστριακή εφημερίδα ως το καλύτερο καλοκαιρινό σνακ

Ως το ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προτείνει τον ντάκο, με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί, στη στήλη γαστρονομίας η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.

«Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες.

Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.

ΠΗΓΗ

About Online Press

Δες επίσης

Τραγωδία στη Γένοβα: Στους 38 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρία παιδιά, ένα αγόρι 8 ετών και δύο έφηβοι ηλικίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *