Σάββατο , Δεκέμβριος 16 2017
Αρχική / Υγεία / Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύετε κάθε είδος κρέατος

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύετε κάθε είδος κρέατος

Αν δεν μαγειρευτεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και για αρκετή ώρα, το κρέας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως η ναυτία, οι κράμπες στην κοιλιά, η διάρροια και ο εμετός.

Επειδή δεν μπορούμε να κρίνουμε από την όψη, τη μυρωδιά ή τη γεύση αν το κρέας είναι επαρκώς μαγειρεμένο ώστε να είναι ασφαλές, το ειδικό θερμόμετρο φαγητού είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατευτούμε.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρέματος για κάθε είδος κόκκινου και λευκού κρέατος; Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί!

meat infographic greek

Tips

– Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του κρέατος, που συνήθως βρίσκεται κοντά στο κόκαλο.

– Για τα μπιφτέκια, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο κέντρο τους, καθώς συνήθως εκεί είναι πιο παχιά.

– Αν μαγειρεύετε ολόκληρο κοτόπουλο ή ολόκληρη γαλοπούλα στον φούρνο, μετρήστε τη θερμοκρασία στο στήθος, στο μπούτι αλλά και στη φτερούγα. Αν μαγειρεύετε μόνο ένα φιλέτο στήθος, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του.

 

ΠΗΓΗ

About Online Press

Δες επίσης

Μόνο 10% αποτελεσματικό το φετινό εμβόλιο γρίπης!

Σοκ με την επερχόμενη γρίπη. Με βάση δεδομένα από την Αυστραλία, η οποία έχει ήδη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *