Τρίτη , Ιούλιος 17 2018
Αρχική / Υγεία / Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσουν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δηµοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Οµοσπονδία Εργαζοµένων στα ∆ηµόσια Νοσοκοµεία (ΠΟΕ∆ΗΝ) έχει προκηρύξει για σήµερα παναττική στάση εργασίας (8:00 – 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκοµεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγµατοποιηθεί πορεία των εργαζοµένων στα δηµόσια νοσοκοµεία µε αφετηρία στις 8 το πρωί τα νοσοκοµεία Παίδων στου Γουδή και µέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστηµίου θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

«Οι εργαζόµενοι στη ∆ηµόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν µε την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσµενών υπηρεσιών και µισθολογικών µεταβολών, χωρίς να λαµβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕ∆ΗΝ υποστηρίζει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάµενοι οργανικών µονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν να συµµετάσχουν στην αξιολόγηση για το προσωπικό των δηµοσίων υπηρεσιών.

Στάση εργασίας (9:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραµµατίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκοµείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙ- ΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις µόνιµου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηµατοδότησης για την Υγεία.

About Online Press

Δες επίσης

Ύπνος το καλοκαίρι: Έξι tips για να κοιμηθείτε άνετα παρά τη ζέστη (video)

Έφτασε επιτέλους η εποχή του χρόνου που απολαμβάνουμε μπάνια στη θάλασσα, καθημερινές βόλτες και αμέτρητα παγωτά. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *