Παρασκευή , Οκτώβριος 20 2017
Τελευταία νέα
Αρχική / Υγεία / Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσουν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δηµοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Οµοσπονδία Εργαζοµένων στα ∆ηµόσια Νοσοκοµεία (ΠΟΕ∆ΗΝ) έχει προκηρύξει για σήµερα παναττική στάση εργασίας (8:00 – 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκοµεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγµατοποιηθεί πορεία των εργαζοµένων στα δηµόσια νοσοκοµεία µε αφετηρία στις 8 το πρωί τα νοσοκοµεία Παίδων στου Γουδή και µέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστηµίου θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

«Οι εργαζόµενοι στη ∆ηµόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν µε την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσµενών υπηρεσιών και µισθολογικών µεταβολών, χωρίς να λαµβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕ∆ΗΝ υποστηρίζει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάµενοι οργανικών µονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν να συµµετάσχουν στην αξιολόγηση για το προσωπικό των δηµοσίων υπηρεσιών.

Στάση εργασίας (9:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραµµατίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκοµείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙ- ΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις µόνιµου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηµατοδότησης για την Υγεία.

About Online Press

Δες επίσης

Κίνδυνος στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Νοθευμένα ελαιόλαδα, γαλακτοκομικά με κολοβακτηρίδια και αντιβιοτικά, χυμοί με νερό και χρωστικές, λαχανικά με βαρέα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *