Τρίτη , Μάιος 22 2018
Αρχική / Έρευνα / Nielsen: Ανήσυχοι και φοβισμένοι για το μέλλον οι Έλληνες

Nielsen: Ανήσυχοι και φοβισμένοι για το μέλλον οι Έλληνες

Απαισιόδοξοι για το μέλλον και ανήσυχοι για τη θέση εργασίας που έχουν εμφανίζονται οι Έλληνες σε πανευρωπαϊκή έρευνα Consumer Confidence  που διενήργησε η Nielsen στα τέλη του 2017.

Πιο συγκεκριμένα 8 στους 10  Έλληνες εκτιμούν ότι και φέτος η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική  ύφεση, ενώ το ίδιο ποσοστό εκφράζει αμφιβολίες για τις  δυνατότητες  της Ελλάδας να βγει από την οικονομική κρίση τους επόμενους  μήνες.

Παράλληλα, οι  Έλληνες αναλογικά με τους άλλους Ευρωπαίους εμφανίζονται περισσότερο ανασφαλείς για την εργασία τους. Σύμφωνα με την έρευνα  οι 3 στους 10  ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Επίσης το 30% των Ελλήνων τους προβληματίζει τα χρέη και οι οφειλές που έχουν.

Επιπλέον η έρευνα κατέγραψε την προσπάθεια που καταβάλουν τα νοικοκυριά  για να ανταποκριθούν  στα έξοδα. Έτσι  προχωρούν σε περικοπές ακόμη και βασικών εξόδων του νοικοκυριού όπως ο ρουχισμός περισσότερο από τους άλλους ευρωπαίους. Έτσι οι 7 στους 10 Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι επιλέγοντας μα κόβουν δαπάνες από διασκέδαση και να ψωνίζουν φθηνά προϊόντα ή από προσφορές. Πρόκειται  για το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις υπόλοιπες 64 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Τέλος να σημειωθεί  ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 4οτρίμηνο 2017 ανέρχεται στις 60 μονάδες, στα ίδια επίπεδα με το 3ο τρίμηνο.

Γιώργος Αλεξάκης 

Πηγή: reporter.gr

About kostas Xristou

Δες επίσης

Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι λεσβίες κτυπούν τις συντρόφους τους περισσότερο από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες

Και ενώ υπάρχει μια σταθερή πολεμική εναντίον των ανδρών που οφείλεται σε φουσκωμένα στατιστικά στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *