Παρασκευή , Οκτώβριος 20 2017
Τελευταία νέα
Αρχική / Έρευνα / 7 στους 10 Έλληνες διαφωνούν με την αλλαγή φύλου σε ανήλικους (pics)

7 στους 10 Έλληνες διαφωνούν με την αλλαγή φύλου σε ανήλικους (pics)

Σημαντικά τα ευρήματα της εταιρίας ερευνών MRB, καθώς περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες διαφωνούν συνολικά με την αλλαγή φύλου, ενώ τίθεται σε ερώτημα κι η στάση της Εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα.

Έρευνα της MRB αποτυπώνει την αρνητική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας στην αλλαγή ταυτότητας φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών.

Στην έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, το 71,7 των Ελλήνων απάντησε ότι σίγουρα/μάλλον διαφωνεί έναντι μόλις 26,7% που σίγουρα/μάλλον συμφωνεί στο αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα 15-17 ετών – όπως προβλέπει το άρθρο 3 που υπερψηφίστηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Στην πανελλαδική έρευνα της MRB που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου οι πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, το 58,6% απάντησε «σίγουρα/μάλλον διαφωνώ και το 39,3% «σίγουρα/μάλλον συμφωνώ».

Αρνητικά αξιολόγησε η πλειοψηφία των Ελλήνων και την επιλογή αυτής της χρονικής στιγμής για την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, το 72,4% εξέφρασε την διαφωνία του με την χρονική συγκυρία έναντι μόλις 23,8% που συμφώνησε.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αντίδραση της κοινή γνώμης στην στάση που τήρησε η Εκκλησία. Το 51,4% απάντησε ότι συμφωνεί με αυτή, ωστόσο ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 44,2% την έκρινε αρνητικά.

Πηγή: reader.gr

About kostas Xristou

Δες επίσης

Έρευνα: Η χειρότερη χώρα στην ΕΕ για να είσαι γυναίκα είναι η… Ελλάδα -Δείτε γιατί

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ Την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων καταλαμβάνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *