Πέμπτη , Νοέμβριος 15 2018
Αρχική / Διάφορα / ΤτΕ: Μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια το γ’ τρίμηνο

ΤτΕ: Μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια το γ’ τρίμηνο

Το γ΄ τρίμηνο του 2018, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 , εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Διάγραμμα 1 – Πιστοδοτικά Κριτήρια (μέσος όρος)

Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2018.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

Διάγραμμα 2 – Ζήτηση (μέσος όρος)

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το γ΄ τρίμηνο του 2018, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 (βλ. Διάγραμμα 1), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 (βλ. Διάγραμμα 2). Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2018.

Αμετάβλητοι παρέμειναν οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το γ΄ τρίμηνο του 2018.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Διάγραμμα 3 – Αναλογία αιτήσεων που απορρίφθηκαν (μέσος όρος)

About Kostas

Δες επίσης

Ελεγχόμενη εξουδετέρωση παλιάς βόμβας στην Ελευσίνα την Κυριακή

Σύσκεψη για την ελεγχόμενη εξουδετέρωση βόμβας παλαιού τύπου, που βρέθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *